Telefon prizinden router + Ethernet yapılabilir mi?

Afbafb

Femtopat
Daha fazla  
Yeni bir eve taşındım, modemi kurduğumuz yer odama uzak ve kapılar tam kapanmadığı için direkt Ethernet kablosu çekemiyorum. Ben de telefon prizinden Router'a bir DSL kablosu çekip oradan da bir modeme Ethernet kablosu çekmeyi düşünüyordum da. Bu sistem çalışır mı?
Ek olarak modemin markası ZyXEL EX3301-T0 v2, Türk Telekom'un verdiği modem.
Buna uygun bir router modem önerisi de alabilirim. Bütçem 950 TL kadar.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-01 at 18.01.47.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-01 at 18.01.47.jpeg
    35,2 KB · Görüntüleme: 36

Çok fazla yanıt var postta ama umarım yardımcı olur.

Yeni bir eve taşındım, modemi kurduğumuz yer odama uzak ve kapılar tam kapanmadığı için direkt Ethernet kablosu çekemiyorum. Ben de telefon prizinden Router'a bir DSL kablosu çekip oradan da bir modeme Ethernet kablosu çekmeyi düşünüyordum da. Bu sistem çalışır mı?
Ek olarak modemin markası ZyXEL EX3301-T0 v2, Türk Telekom'un verdiği modem.
Buna uygun bir router modem önerisi de alabilirim. Bütçem 950 TL kadar.
Hayır, sizin (teknik olarak) yapmanız gereken Zyxel'in en yakındaki telefon prizini ve odanızdaki telefon prizini RJ-45 tipi Ethernet prizlerine dönüştürmek ve iki priz arasına Ethernet kablosounu duvar içinden bir elektrikçiye çektirmek. Elektrikçiler susta kullanıp bunu halledebilir.

Size verilmiş Zyxel "Fiber Modem" yeterince iyidir (özellikle de v2 versiyonu sorunsuzdur....). 1000 TL mertebesinde bir bütçeyle zaten daha üstün bir cihaz da alamazsınız günümüz koşullarında...

Hayır, sizin (teknik olarak) yapmanız gereken Zyxel'in en yakındaki telefon prizini ve odanızdaki telefon prizini RJ-45 tipi Ethernet prizlerine dönüştürmek ve iki priz arasına Ethernet kablosounu duvar içinden bir elektrikçiye çektirmek. Elektrikçiler susta kullanıp bunu halledebilir.

Size verilmiş Zyxel "Fiber Modem" yeterince iyidir (özellikle de v2 versiyonu sorunsuzdur....). 1000 TL mertebesinde bir bütçeyle zaten daha üstün bir cihaz da alamazsınız günümüz koşullarında...
bu dediğiniz şey tahmini ne kadar tutar?

bu dediğiniz şey tahmini ne kadar tutar?
Ben elektrikçi veya network işleriyle uğraşan birisi değilim. Bu nedenle fiyatlar hakkında bir bilgim pek yok. SADECE tahminim: hepsi toplamda 2.000-2.500 TL mertebesine çıkar.

Piyasada UGreen markasıyla satılan tam yassı Cat.6 Ethernet kabloları da var. Bunlar çoğunlukla kapı altlarından sığabiliyor ve 15-20 mt. uzunluklarda temin edilebiliyor. Bence bunu da bir alternatif olarak düşünün. Teknostore web sitesine bir bakınız. Bu flat kabloları da 10x12mm plastik kablo kanalları içine saklayabilir hatta (varsa) belki süpürgelikleri biraz kanırtıp arkalarına gizleyebilirsiniz. Arkası yapışkanlı bant olan beyaz plastik kablo kanallarının boyu 2 mt. olarak satılır (Koçtaş'a bakılabilir, buradaki fiyat 70 TL/bir boy idi...)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı