Telefon şarjdayken kullanmak zararlı mı?

370335

Hectopat
Makaleler
1
Telefonda şarjda oynamak telefona zarar verir mi? Bazen telefonumun şarjda çok az bir süre olsa da kullanıyorum. Sosyal medyada geziyorum zarar verir mi? Ömrünün hızlı bitmesine sebep olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonda şarjda oynamak telefona zarar verir mi? Bazen telefonumun şarjda çok az bir süre olsa da kullanıyorum. Sosyal medyada geziyorum zarar verir mi? Ömrünün hızlı bitmesine sebep olur mu?

Batarya ısınır ve zarar görür oyun oynamak dışında kullanabilirsiniz.

Telefonun ne kadar W ile şarj olduğuna (desteklediğine) bağlı olarak sıkıntı çıkartma ihtimali olsa da telefon kendisini korumaya alıyor.

Mesela bende POCO X3 GT var 67W şarj aleti var. %20 de iken şarja takıyorum ve oyun oynamaya başlıyorum. 1 saat bile geçse yavaş hızla şarj oluyor. Çünkü kendisini korumaya alıyor. Ama telefonu rahat bıraksam o 1 saat sürede fullenecek.

Sorun çıkartır mı kısmına gelirsek batarya her şarj olduğunda zaten ömrü kısalacağı için çok değişen bir şey olmayacak. Ama oynadığında veya gezinfiğinde telefon ısınıyor da bataryanın ömrüne zararlı bir etkisi olma ihtimali var.

Ben de kullanıyorum şarjdayken. Oyun oynamıyorum sadece. Netflix izliyorum ya da sosyal medyada internette geziniyorum. O kadar titizlenecek bir durum olduğunu sanmıyorum telefonun aşırı ısınmasına sebebiyet vermediğiniz sürece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…