Telefon şarjdayken kullanmak zararlı mı?

Sebep olur yanlış bilgi bu.

Bilgi kısmen yanlış değil ama eksik bilgi içeriyor. Şarj döngüsünden dolayı kısmen çok değişen bir şey olmayacak. Ama değişen şey şarje derken hem bataryanın hem de telefonun ısınmasından ötürü (ister istemez batarya ısınacak) batarya ömrü azalır. Ama bu her türlü zaten azalacağı için normal kullanıma göre çok aşırı bir zararı yok yeni cihazlarda (şarj koruması ideal olan cihazlarda) eğer cihazınıza güvenmiyorsanız zaten yapmayın yaptırmayın.

Seni de hafif bilgilendireyim dedim. Kendi telefonum 20 civarında taktığımda ve hiçbir şey yapmadığımda telefon hayvan gibi ısınır ama şarjı çabuk olur. (67W) ama 20 civarında taktığımda ve oyun vb şeyler ile kullandığımda telefon boştaki hali gibi ısınmıyor. Ama şarj süresi çok fazla düşüyor (yani çok uzun sürede şarj oluyor) 15 20W ile şarj ediyormuş gibi belki daha düşük.

Telefonun durumuna göre değişir. Ama yeni cihazlarda eskisi gibi bir zararı günümüzde bulunmasada dikkat edilmesi gereken bir husustur kendisi. Ben çok zarar vermiyor desemde zarar veriyormuş gibi görmekte fayda var.

Çünkü normal şarja taktığımızds bile şarj döngüsünden dolayı ömrü azalıyor. E haliyle şarja takmanız bile zarar verdiğini hesaba katarsak çok aşırı bir fark yaratmıyor.

Ha kullanacaksanda telefonu 70 75 civarına kadar şarj et sonra oynamaya devam et. Hem daha kısa sürede şarj olur hem de şarja takmadan daha uzun süre kullanırsın. Benim telefonum gibi 5000MAH ve 67W şarj aleti ile şarj olan bir cihazda bu prensip geçerli mesela. Her telefonun farklıdır. Ama benzer durumlar söz konusudur.

açıkçası bayağı uzattım neden uzattığımı bende bilmiyorum. Uykum geldi uyumamak için yazıyor olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…