Telefon suya düştü

tigerwind

Kilopat
Daha fazla  
Bu sabah telefon tamamen suya girmedi ancak bayağı bir ıslandı. Silip devam ettim şu an ekran tamamen kapalıyken bile ekranın sol tarafı yanıp sönüyor, dokunmatik bir çalışıyor bir çalışmıyor ve ekran kendi kendine basıyor. SIM kart yuvasını çıkardım bayağı su damlası vardı üstünde. Ön kameranın arkası bembeyaz olmuş. Güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum o zaman bile ekran sanki açıkmışta siyah ekranmış gibi gözüküyor, sol tarafı beyaz bir şekilde yanıp yanıp sönüyor. Bataryası çıkabilen bir model değil. Ne yapmam gerekir bilen yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın kurutma makinesi üfletme! İyice içine kaçar! Fatih hocamın dediklerini harfiyen yap, açabiliyorsan kasayı aç bataryanın bağlantısını acilen kes!

Sakın kurutma makinesi üfletme! İyice içine kaçar! Fatih hocamın dediklerini harfiyen yap, açabiliyorsan kasayı aç bataryanın bağlantısını acilen kes!
1. kapalı tutun: Telefonu açmamaya çalışın.
2. kurulama: Dış yüzeyi nazikçe silin.
3. bekletin: sıcak, kuru bir yerde bekletin.
4. silika Jel/Pirinç: bir torbaya koyun.
5. servis: Çalışmıyorsa teknik servise götürün.
Telefonun Bataryası açılmıyor malesef. Son çare pirince yatırdım, yarın sabah bakacağım

1. kapalı tutun: Telefonu açmamaya çalışın.
2. kurulama: Dış yüzeyi nazikçe silin.
3. bekletin: sıcak, kuru bir yerde bekletin.
4. silika Jel/Pirinç: bir torbaya koyun.
5. servis: Çalışmıyorsa teknik servise götürün.
Biraz önce dayanamayıp pirinçten çıkarıp bi açtım, Kameradaki buğ damlacıkları gitmişti ama telefonun ekranının sol kenarında boydan boya ince bi çizgi vardı ama en kenardaydı dikkatli bakmayınca farkedilmez derecede. Şifreyi girdikten 5 sn sonra gene kendi kendine basmaya başladı. Sonra ekranın sol-orta kısmında ince bir siyah çizgi daha oluştu boydan boya. Bende tekrar pirince yatırdım :D artık bakalım sabaha kadar kurtulursa kurtulur, ama bence problem artık su değil. Telefon içindeki suyu gerçekten atmış %90 ama ben ıslandıktan sonra kullanmaya devam ettiğim için biryerler hasar almış ondan böyle oluyor.

Not: Bu konuya sonradan bir telaşla telefonu suya düşüp bakan olursa; Eğer telefonu hemen kapatıp silip pirince yatırırsanız gerçekten işe yarar gibi duruyor, ama benim gibi üstüne 3 saat kullanır birde şarja takarsanız artık çok geç olmuştur büyük ihtimalle :D

Son düzenleme:
Telefonun Bataryası açılmıyor malesef. Son çare pirince yatırdım, yarın sabah bakacağım

Biraz önce dayanamayıp pirinçten çıkarıp bi açtım, Kameradaki buğ damlacıkları gitmişti ama telefonun ekranının sol kenarında boydan boya ince bi çizgi vardı ama en kenardaydı dikkatli bakmayınca farkedilmez derecede. Şifreyi girdikten 5 sn sonra gene kendi kendine basmaya başladı. Sonra ekranın sol-orta kısmında ince bir siyah çizgi daha oluştu boydan boya. Bende tekrar pirince yatırdım :D artık bakalım sabaha kadar kurtulursa kurtulur, ama bence problem artık su değil. Telefon içindeki suyu gerçekten atmış %90 ama ben ıslandıktan sonra kullanmaya devam ettiğim için biryerler hasar almış ondan böyle oluyor.

Not: Bu konuya sonradan bir telaşla telefonu suya düşüp bakan olursa; Eğer telefonu hemen kapatıp silip pirince yatırırsanız gerçekten işe yarar gibi duruyor, ama benim gibi üstüne 3 saat kullanır birde şarja takarsanız artık çok geç olmuştur büyük ihtimalle :D
👍👍👍👍👍

Son düzenleme: Arkadaşlar sağ olun tavsiyeler için. Telefonu pirince yatırmak iyi bir fikirmiş gerçekten suyunu atmasını sağladı ancak ben ıslandıktan sonra kullanmaya devam ettiğim için içi zarar görmüş. Geçen telefonu açtım ekrandaki siyah çizgi sayısı 2, 3, 4 derken yarısı yeşil oldu garip garip dalgalanma falan oldu, ekran dokunmatiği desen sizlere ömür. Eğer ıslandıktan hemen sonra pirince yatırırsanız işe yarıyor, kullandıysanız hatta benim gibi şarja dahi taktıysanız maalesef yapacak bir şey yok, telefon kullanılmaz oldu. Benim için de tecrübe oldu diyelim bunu sonrasında okuyacak arkadaşlar olursa bir fikir olması açısından sabitleyebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı