Telefon ve Bilgisayar İnternet Verisi Kullanım Farkı Nedir?

Borain

Hectopat
Merhaba dostlar, bugün aklımı kurcalayan bir soru oluştu. Akıllı telefonda izlediğimiz YouTube videosuyla bilgisayarda izlediğimiz YouTube videosu aynı kalitede ve aynı sürede izlenirse hangisi daha çok internet verisi harcar? Telefon boyutunun küçük oluşuyla birlikte pixel sayısının da azaldığını düşünürsek akıllı telefonlarda daha az veri harcayacağını düşünüyorum. Sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birebir aynı veriyi harcar, 480P bir videoyu PC’de de açsanız, telefonda da açsanız aynı veriyi yer. Fakat telefonda arkaplanda çalışan uygulamalar yanıltıcı sonuçlara sebep olabilir. Hakeza bilgisayar için de öyle, arkada Win Update çalışırsa o da yanıltıcı olur.

Telefonun piksel sayısının az olduğunu da nereden çıkardınız? Şu an çoğu telefon FHD ekran kullanıyor.
Elimeki Iphone 4s cihazını baz alarak söylemiştim aslında. Evet yeni çıkanlar FHD çözünürlükte ve benim laptopumdan daha kaliteli gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…