Telefon ve tablette internet var ama bilgisayarda yok

refikilhan

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11
Meslek
Emekli Asker
Merhaba,
Modem telefon ve tabletimde interneti görüyor ama bilgisayarımda nedense internet kurulamıyor.
4 gün önce bilgisayarıma dışarıdan girildiğini hissettim, şifre değiştirmek için modemi resetledim, ve şifre değiştirerek tekrar kurulum yaptım, ama o günden beri telefonlarım ve tabletime internet erişimi sağlayabildiğim halde bilgisayarımda artık bu mümkün olmuyor, inanın 4 gündür denemediğim kalmadı, önceleri DNS bağlantısınma sorunu veriyordu, ama tüm kabloları kontrol ettim hiçbirisinde sorun yoktu, Ethernet ve Wi-Fi bağlantısı 1-2 saniye geliyor, web tarayıcısını açar açmaz gidiyordu, bu gece sabaha kadar hiç uyumadım, sabaha karşı nasıl oldu anlayamadan Ethernet bağlantısı geldi, şu anda ilk kez sizinle bağlantı kurabiliyorum, ama bu internet bağlantısının bir adı da yok, Wi-Fi hala yok.
Sorun modemde değil, çünkü 2 adet ZyXEL VMG3312-B10b ve TP-Link VC220-G2U modemde de durum ayni.
Beni bu sorundan kurtaracak arkadaşı ömrüm boyunca unutmayacağım.

Merhaba,
Modem telefon ve tabletimde interneti görüyor ama bilgisayarımda nedense internet kurulamıyor.
4 gün önce bilgisayarıma dışarıdan girildiğini hissettim, şifre değiştirmek için modemi resetledim, ve şifre değiştirerek tekrar kurulum yaptım, ama o günden beri telefonlarım ve tabletime internet erişimi sağlayabildiğim halde bilgisayarımda artık bu mümkün olmuyor, inanın 4 gündür denemediğim kalmadı, önceleri DNS bağlantısınma sorunu veriyordu, ama tüm kabloları kontrol ettim hiçbirisinde sorun yoktu, Ethernet ve Wi-Fi bağlantısı 1-2 saniye geliyor, web tarayıcısını açar açmaz gidiyordu, bu gece sabaha kadar hiç uyumadım, sabaha karşı nasıl oldu anlayamadan Ethernet bağlantısı geldi, şu anda ilk kez sizinle bağlantı kurabiliyorum, ama bu internet bağlantısının bir adı da yok, Wi-Fi hala yok.
Sorun modemde değil, çünkü 2 adet ZyXEL VMG3312-B10b ve TP-Link VC220-G2U modemde de durum ayni.
Beni bu sorundan kurtaracak arkadaşı ömrüm boyunca unutmayacağım.
Bilgisayarınızın ethernet ve Wİ-Fİ sürücüsünü güncelleyiniz.

Modem ara yüzüne girerek modeminizin ayarlarını kontrol edin. Wi-Fi adına ve şifresine bir bakın. Modeminizi resetleyip yeniden kurulumunu da yapabilirsiniz.

Bilgisayarınızın ethernet ve Wİ-Fİ sürücüsünü güncelleyiniz.

Modem ara yüzüne girerek modeminizin ayarlarını kontrol edin. Wi-Fi adına ve şifresine bir bakın. Modeminizi resetleyip yeniden kurulumunu da yapabilirsiniz.
Anakartım : MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Soket 1200 DDR4 5333
nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum,

Anakartım : MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Soket 1200 DDR4 5333
nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum,

linkten işletim sisteminizi seçerek sürücüleri indirebilirsiniz.

Tam net anlayamadım bilgisayarın laptop mu kasalı mı kasalı ise Ethernet de sorun olabilir Wi-Fi alıcı ile kullanmayı deneyebilirsin.

Bilgisayarım kasalı Dostum:
Donanımım:
Anakart:
MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wi-Fi Soket 1200 DDR4 5333 (OC) PCI-e Gen 4, M.2 USB3.2 1X 2.5G LAN
Wi-Fi 6 ATX
İŞLEMCİ;
İnter Core i9-10900KF, 3.7 GHz, 20 MB Cache, LGA 1200
EKRAN KARTI:
ASUS NVIDIA GeForce GTX 960 GDDR5 4 GB. 128 Bit
SSD HD:
Samsung SSD 850 EVO 250GB (250 GB, SATA-III)
RAM:
Corsair Vengeance Pro RGB 16 GB(2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 RAM CMW16GX4M2D3600C18

Sorun her neyse bilgisayarının Wi-Fi adaptörü ile ilgili. Sonradan takma bir adaptör mü yoksa PC de yerleşik gelen bir adaptör mü? Sonradan takma ise çıkarıp yeniden takın ve kurulumunu yeniden yapın.
Ana kartım bu dostum Wi-fİ üstünde
MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Soket 1200 DDR4 5333 (OC) PCI-E Gen 4 ,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN
Wi-Fi 6 ATX

Yukarıdaki linkten chipset ve lan drivers yazan yerdekileri muhakkak güncelle. Bir de BIOS güncellemen de yeni sayılır 27.07.2022 tarihli. Onu da araştırıp aşağıdaki videoya bakıp güncelle derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki linkten chipset ve lan drivers yazan yerdekileri muhakkak güncelle. Bir de BIOS güncellemen de yeni sayılır 27.07.2022 tarihli. Onu da araştırıp aşağıdaki videoya bakıp güncelle derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlgin için çok teşekkürler dostum, bilgisayarcıya team ile bağlandım, sorun çözüldü, teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı