Telefona format atmak faydalı/zararlı mıdır?

gökmeNN

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Web Programcılığı ve Grafik Tasarım
Merhaba. Samsung Galaxy J7 (2016) kullanıyorum. Telefonu alalı 2.5 yıl oldu ve şu zamana kadar 2 kere formatlandı. Sorum şu; telefona format atmak telefona iyi gelir mi yoksa zararlı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sakıncası yok. Telefon ağırlaştıysa, takılmalar başladıysa uygulanabilir.

Gerekmediği durumlarda atımamalı.Sık format atmak sağlıklı değil.

Ben günde 7-8 kez ROM atmak için telefonun hafızasını komple silip doldurmuş birisi olarak söylüyorum, sıkıntı çıkarmaz.

Eğer bu format islemini ayarlardan sifirla kismindan yaparsan bi sakincasi olmaz ama hard rest fazla yapilirsa telefona zarar verebilir

Her belleğin bir okuma yazma ömrü var sonuçta ama format olayı her ay yapılacak bir işlem değil.
Yani o sıklığa gerek yok.
Ben telefonu alalı 1-2 sene oluyor.(Redmi Note 4) daha 1 kere format attım. O da kalabalığı temizlemek için uğraşamayacağımdan.

Cihazın format atılmaya ihtiyacı olmuşsa format atmanın bir sakıncası yoktur.

Bu format ihtiyacını şu şekilde sıralayabiliriz.

-Arayüzde hantallaşmalar ve kilitlenmeler yaşanıyorsa.
-Uygulamalar sık sık durduruldu hatası verdiğinde.
-Anormal bir sorun oluştuğunda. (Pilin aşırı boşalması, ısınmanın artması, bağlantı problemleri vb.)
-Android sürüm güncelleştirmesi sonrası yaşanılan yazılımsal çakışmalar.
-Yeni bir kullanıcı hesap açacaksa.

Eski telefonuma bunun testini yaptım arka arkaya attığım 6. formattan sonra launcher falan durmaya başladı hantallaştı telefon ve 14. formattan sonra anakart yandı, ama 14 formatı ara ile atsaydım telefona hiçbir zararı olmazdı fakat amaç test etmekti zaten.
Kısacası @ALPi 350'nin yazdığı şeylerden hergangi birini yaşamıyorsan atma.

Her 1-2 aya yapılan format cihazı rahatlatır. Fakat cihazın ömrü ne uzar nede kısalır. Sadece cihazın ağır çalışmasını engeller.

Arkadaşlar benim bildiğim telefonlara format atılmaz. Onlar sadece sıfırlanabilir veya ROM atılabilir diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…