Telefona virüs bulaşmış olabilir mi?

marilynbytes

Attopat
Daha fazla  
Ben dün Twitter'da dolasirken bir videoya tikladim. Beni baska sayfalara yonlendirdi sekmeler acarak. Ben hiçbir seye tiklamadim. Otomatik olarak dosya indirdi telefona. Tuhaf bir adi vardi dosyanin. Chrome uzerinden indirmis. Chrome. APK dosyasi indirildi diye bildirim geldi telefonda da. Ben de Chrome'un indirilenler kismina girip sildim dosyayi acmadan. Cok korkuyorum virus bulasmistir diye. Avira, Avast, Bitdefender, AVG gibi uygulamalara tarattim temiz cikti.

Bugün telefonum 2 kez surekli kendini yeniden baslatti. İnternete bu durum POCO X3 Pro icin kronik bir durum diyor ama korktum ve telefona format attim, sanırım hard reset. Tum hesaplarımın sifrelerini de degistirdim. Ancak hala korkuyorum. Galerimde ozel fotoğraflarim vardı. Dun erisilmis olabilir mi? Tehdit mesaji alirim diye korkuyorum ilerleyen zamanlarda.

APK dosyasını acip çalıştırmasam bile arka planda kendini calistirabilir diyenler oluyor. Format atsam bile virus varsa gitmeyebilecegini soyleyenler oluyor. Bu isten anlayan arkadaşlar durumu degerlendirir misiniz? Dunden beri kafayi yedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben videoya tikladigimda baska sekmeler acildi ve otomatik olarak dosya indirdi. ben acmadan sildim hemen dosyayi. tarayici verilerini de temizledim. icim rahat etmedi bugün telefona format attim. cerezlerden kastiniz ne oluyor ? ben telefonumdaki ozel fotolar icin endiseleniyorum

Fotoğraflarınızın güvende olduğunu düşünüyorum eğer inen uygulamayı kurmadıysanız. Çerezler site verilerinin toplandığı -şifreler ve benzeri- küçük dosyalardır. Formata gerek yoktu bence. Tarayıcı verilerini temizleyip şifreleri değiştirmek yeterli olur diye düşünüyorum.

kurmadigim halde manuel kurulum gerektirmeyen virusler olabilecegini soyluyo bazi arkadaslar. ben mi kuruntu yapıyorum sizce

Boşuna kendinizi paralıyorsunuz. Takmayın bu kadar telefonunuzda devlet sırrı yoksa bu kadar korkmak manasız diye düşünüyorum.
iste ozel fotograflar vardi. ondan canimi bu kadar cok siktim..

Boşuna kendinizi paralıyorsunuz. Takmayın bu kadar telefonunuzda devlet sırrı yoksa bu kadar korkmak manasız diye düşünüyorum.
az once uygulamadan atma sorunu oldu..telefona bugun hard reset attim. az once ben muzik dinlerken spotify uzerinden ve arkada birkac uygulama daha aciklen tum uygulamalardan beni atti. bu virüs belirtisi olabilir mi ? batarya sikintilari da yasiyorum , telefon 4-5 yıllık. format atmaya karar verme sebebim de telefon sabah iki kez surekli yeniden baslatip durdu kendini. poco x3 pro da bu durum kritik diyordu. ancak simdi uygulamalardan atinca beni korktum. virus belirtisi midir?

Son düzenleme:
Değildir, kendini sisteme gömen virüsler Android 8.1 sonrası tarihe karıştı. Uygulama kurmadan, root yetkisi vermeden, sadece bir linke tıklayarak bu kadar kompleks bir virüs bulaşması neredeyse imkansız. Telefonunuz kronik sorunları ile ünlü bir model. Benim telefonum olan P20 Lite'da kendini olmadık zamanlarda kapatıp saatlerce açılmıyor bazen ancak virüs yok telefonumda. Sadece EduRoam ve Ziraat yüklü telefona nasıl virüs bulaşsın değil mi? Büyük ihtimalle telefon arka planda güncelleme yaptığı için RAM şişmiş ve sizi o nedenle uygulamadan atmıştır.

linke tiklamak sadece dediginiz ben bir dosya indirmis oldum. farkli bi durum olusturuyor mu. acmadim dosyayi ama dosya indi telefona dün hemen sildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…