Telefoncu E-SIM'i nasıl aktif etmiş olabilir?

Makaleler
19
Merhaba benim telefonum yurt dışı ve kapanmisti sanirim. Servis yok diyordu yani ben de telefoncuya goturdum. E-SIM yapar misiniz dedim ve ehliyet kartimi verdim sonra telefonu geri aldim telefoncudan ve hat acilmisti. 200TL aldi (Turkcell) ben de alip gittim. Simdi baktim SIM kart takili oradan calisiyor. E-SIM kisminda e-SIM ayarla secenegi var. Nasil yapmis olabilir? Ben tak cikar falan yapmistim daha once olmamisti.

Son düzenleyen: Moderatör:

E-SIM yapmamış. E-SIM için ayırılan IMEI 2 numarasını fiziksel SIM olarak tanımlamış. Bu çok basit bir işlem bu konu hakkında rehberim de var keşke önce konu açsaydınız. 200 TL çok olmuş. 4 ay devam yani. Sorun yok. Tak çıkar yapma sakın, geri gider yoksa.

Hocam SIM var mi diye bir çıkarıp baktim bile ama hala acik. Bir de sonra nasıl olacak o zaman seneye nasıl yapacak? E-SIM’in imei’si mi gitti şimdi?

Hocam SIM var mi diye bir çıkarıp baktim bile ama hala acik. Bir de sonra nasıl olacak o zaman seneye nasıl yapacak? E-SIM’in imei’si mi gitti şimdi?
Bilmiyorum. Normalde çıkartıp takınca gitmesi lazım bunun. Hakkında kısmına gidip IMEI kısımlarını IMEI numarasını sansürleyerek buraya atın.

IPhone'da taktığın sime göre IMEI değişiyor normalde ana hat IMEI 1 olarak kullanılıyor. Sende IMEI 1 kapandığı için hattı çıkarıp e SIM tanımlamış o da otomatikman Esim 1'de çalışmış oluyor. Haliyle E SIM 2ye geçmen lazım ya fiziksel hattı takınca da IMEI 2 kullanmış oluyorsun.

IMEI 1 boşta şu an. O yüzden tak çıkar yapınca ve eğer cihaz çift simli değilse IMEI 1'e geçmesi lazımdı. Fakat 2'ye geçiyor.

Cihaz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…