Telefonda 97Mbps olan internet hızı bilgisayarda 48Mbps

ogabona35

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 senedir 50 Mbps hıza sahip bir internet paketi kullanıyordum hız testi yaptığımda 40-48 Mbps arası indirme hızı alıyor Steam üzerinden ise oyunları 4.5-5.5 Mbps hızla indiriyordum dün 100 Mbps'lik pakete geçiş yaptım telefonumdan hız testi yaptığımda 97 Mbps hızı gördüm ancak bilgisayarımda hız testinde ve Steam indirme hızında herhangi bir değişim olmadı hala 40-48 Mbps arası hız testi sonucu ve yine 4.5-5.5 Mbps hızında dosya indirme hızı alıyorum bunun sebebi ne olabilir? İnternete kablo ile bağlı değilim TP-Link TL-WN722n 2.4GHz 150Mbps USB adaptör kullanıyorum sorun kullandığım adaptörde olabilir mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.4 GHz bandının iletebildiği hız o kadar sanırım. 5 GHz bandı olan bir adaptör alman lazım.

Son düzenleme:
''Ayarlar uygulamasını açın (kısayolu Windows Tuşu + I), ardından Ağ ve İnternet > Durum menüsünü ziyaret edin.

Sayfanın en aşağısına inin ve "Ağ sıfırlaması" seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bir uyarı mesajı çıkacak. Bu mesajda, tüm ağ adaptörlerinizin silinip tekrar yükleneceği ve tüm ayarların fabrika ayarlarına döneceği uyarısı bulunuyor.

"Şimdi sıfırla" seçeneğine tıklayın.''

Bunu yaptıktan sonra tekrar test eder misiniz? Daha önce bir ayar yaptıysanız onu sıfırlayacaktır.
2.4 GHz bandının taşıyabileceği max hız. 5 GHz bandı olan bir adaptör alman lazım.
Hayır ben 2.4 ghz'den 80 üstü alıyorum.

Önemli not! 2.4 GHz bant kullanılıyorsa, Wi-Fi Alliance için cihazların 20 MHz kanalı otomatik olarak tercih etmesi gerekir. Çoğu akıllı telefon ve tablette 1x1 Wi-Fi adaptör bulunduğundan bağlantı hızı 72 Mbps’ye kadar çıkar ancak gerçek İnternet erişim hızı 40 Mbps’den fazla olmayacaktır. Router’e bağlı cihazların mevcut bağlantı hızı, ('Cihaz listeleri' sayfasında yer alan) web yapılandırıcısından ve Keenetic mobil uygulamasından görülebilir.

2.4 GHz bandının iletebildiği hız o kadar sanırım. 5 GHz bandı olan bir adaptör alman lazım.
Ben de sorunun adaptörden oluşabileceğini düşündüm önerebileceğiniz bir adaptör var mı?
Ağ sıfırlamasını gerçekleştirdim ancak değişen bir şey olmadı.
Ayrıca arkadaşın modeminin 5ghz desteklediğini de bilmiyoruz.
Modemim 5GHz destekliyor.

Önerdiğiniz adaptörü satın aldım bugün elime ulaştı hız testinde 95Mbps alırken dosyaları ise 11.5mb/s hızında indirebiliyorum gayet memnun kaldım teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…