Telefonda çıkan Wi-Fi telefon simgesi nedir?

ByDead

Picopat
Daha fazla  
Sağ üstte çıkan bu simge nedir? Hiçbir şey yapmadım ama telefonu yeniden başlatınca bu işaret çıkmaya başladı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220726-155142_One UI Home.jpg
    Screenshot_20220726-155142_One UI Home.jpg
    2,1 KB · Görüntüleme: 1.468
Bir sorun yaratır mı? Ben açmadım dediğim gibi kendisi geldi. Benle mi alakalı? Nasıl kapatırım?
Tahminimce cihazınızda daha önce açıktı ama operatör desteği olmadığı için devre dışıydı. Operatör sizin telefonunuza destek vermeye başladıysa devreye girmiştir.

Bildiğim kadarıyla bir sakıncası yok. Ancak 4G(LTE) normalde ses iletişimi sağlamadığı için arama yaptığınızda telefonunuz önce 3G moduna geçer ondan sonra aramalar bağlanır. Bu da her çağrı öncesinde bekleme süresi artar demektir. Eğer VoLTE açık olursa ses iletişimi 4G üzerinden yapılır. Bu sayede aradığınız numara düşmeden önceki bekleme süresi azalır ve daha kaliteli görüşme sağlanır. VoWiFi ise VoLTE alternatifidir. Yine telefonu 3G moduna geçmeye gerek kalmaksızın aramaları bağlar. Buna ilaveten baz istasyonuna bağlı olma zorunluluğu yoktur.

Yani her ikisinin de faydası kesindir. Zararı hakkında bilgim yok. Daha önce ikisini de kullandım. Ancak numarayı taşıdıktan sonra Türk Telekom benim cihazda tövbe billah VoWiFi çalıştırmadı. Vodafone'da her ikisi de çalışıyordu.

Ben kullanılması taraftarıyım.

VoLTE ve VoWIFI kullanmanızı önermem. Herkes tarafından dinlenebilir. Kapatın. @kebab man sorun nedir?
Pahalı ekipmana, üst düzey yazılım bilgisine sahip olmanın dışında telefonun fiziksel olarak bağlı olduğu baz istasyonunu, telefon numarasını, gelip giden milyarlarca şifreli data arasından hangisinin dinlenmek istendiği kişiye ait olduğunu bilmesi gerekir. Kaldı ki bu işlemleri tek bir kişi yapamaz. Uzun süre ve kalabalık bir grup gerekir. Ancak istihbarat teşkilatları böyle bir güce erişebilir. Online yada offline fark etmeksizin bu görüşmeleri operatör firma bile istediği an tak diye dinleyemez. Sıradan vatandaşların da böylesine bir saldırıya maruz kalma ihtimali çok düşük.

Şimdi ReVoLTE Attack var ama dersin diye de ekleyeyim, beyaz şapkalı grup tarafından geliştirilen bu exploit de baz istasyonuna fiziksel erişim ile milyonlarca dolarlık güvenlik sistemini aştıktan sonra milyarlarca şifreli data arasından rastgele 2 kişinin konuşmasının yalnızca makine dilini gösteriyor şifresiz halde anlaşılabilen sese dökmek mümkün değil.
Ayrıca bu teknik daha da geliştirilmesin diye firmalara güvenlik yamaları sağlıyorlar ve imkansız hale getirmeye başladılar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı