Tahminimce cihazınızda daha önce açıktı ama operatör desteği olmadığı için devre dışıydı. Operatör sizin telefonunuza destek vermeye başladıysa devreye girmiştir.Bir sorun yaratır mı? Ben açmadım dediğim gibi kendisi geldi. Benle mi alakalı? Nasıl kapatırım?
Şifrelenmiyor.Tüm network ağımı dışarıdan biri izliyorsa eğer sorunumun volte olacağını düşünmüyorum.
Pahalı ekipmana, üst düzey yazılım bilgisine sahip olmanın dışında telefonun fiziksel olarak bağlı olduğu baz istasyonunu, telefon numarasını, gelip giden milyarlarca şifreli data arasından hangisinin dinlenmek istendiği kişiye ait olduğunu bilmesi gerekir. Kaldı ki bu işlemleri tek bir kişi yapamaz. Uzun süre ve kalabalık bir grup gerekir. Ancak istihbarat teşkilatları böyle bir güce erişebilir. Online yada offline fark etmeksizin bu görüşmeleri operatör firma bile istediği an tak diye dinleyemez. Sıradan vatandaşların da böylesine bir saldırıya maruz kalma ihtimali çok düşük.VoLTE ve VoWIFI kullanmanızı önermem. Herkes tarafından dinlenebilir. Kapatın. @kebab man sorun nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.