Telefondaki sesimiz ile gerçekteki sesimiz farklı mı?

KURAL BİLMEYEN

Picopat
Yer
Ottawa
Telefon fotoğraflarında veya videolarda neden bu kadar çirkin çıkarız veya telefon ile ses kaydı aldığımız zaman sanki başka birinin sesiymiş gibi çıkar sesimiz? Hele az önce sesimi kayıt aldım balkondan kendimi atmak istedim. Diger insanlarda bizi telefondaki gibi mi görüyor ve duyuyor? Gerçekten gerçek hayatta da böyle miyiz? Resmen bunları görünce insan hayattan soğuyor.

Birçok etken var bunu belirleyen. Kaliteli bir mikrofonla da kaydetseniz gerçekteki gibi olmuyor.
Ayrıca dinlenen hoparlör veya kulaklık da önemli. Bu kadar kafaya takmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Sonuçta ekranda yaşamıyoruz. Ekran önünde çalışanlar düşünsün.

Hocam ses dalgaları ses tellerinizden çıktıktan sonra size kemikleriniz ve etiniz tarafından iletiliyor. Havadan iletilen de kemik ve et ile iletilen ses dalgalarına göre zayıf olduğu için öyle duyuluyor. Mikrofon kaliteli değil ise orası ayrı.

Kaliteli.Ama kendi içimden gelen sesle ekrandan gelen seste dağlar kadar fark var.Fotogralarda öyle.

Ses kaydındakini hocam. Sizi sesinize göre yargılayacak insanlar yanınızda değilse kişiliğinize dikkat etmeniz yeter.

Bende hep merak ettim telefondaki sesimle gerçekteki sesimin yakından uzaktan alakası yok.

Hocam sizin duyduğunuz ses ile çıkardığınız ses aynı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…