Telefondan Arduino'ya Veri Gönderme

Makaleler
5
Merhaba, Android işletim sistemine sahip bir telefona sahibim ve telefondan bazı bilgileri Arduino'ya göndermek istiyorum. Bu bilgiler dosya veya belge değil, telefonun pilinin doluluk oranı, saat veya hava sıcaklığı gibi veriler. Bunu yapmak mümkün mü?
USB kablosunun içinde 4 tane küçük kablo var. Kırmızı ve siyah olan güç işlerini hallediyor. Diğerleri de data işlerini hallediyor. Bu yoldan veri gönderilir mi?

Bunu yapmak mümkün, en basit bağlantı çeşitlerinden biri olan Bluetooth'u kullanabilirsiniz, aynı zamanda uygun fiyatlı çözüm olacaktır. Ali express üzerinden 3 dolar civarına hc-06 alarak bağlantıyı sağlayabilirsiniz. Hava sıcaklığını telefondan göndermeniz çok sağlıklı olmayacaktır, zira içerisinde işlemci çalışıyor ve sürekli olarak ısı üretiyor. Arduino üzerine DHT11 sıcaklık sensörü takarak halletmenizi tavsiye ederim bunu. Bu bilgileri Bluetooth üzerinden göndermeyi sağlayan hazır yazılım var mı bilmiyorum, yoksa basit bir uygulama yazmanız gerekecek. Daha önce Bluetooth üzerinden veri gönderen bir uygulama yazmadım, bundan dolayı bu konuda yardımcı olamayacağım.

@fozbek arkadaşımızın güzel yorumuna ek olarak, telefonunuzun desteklediği Bluetooth sürümüne göre modül seçimi yapınız. Destekliyorsa HC-06 rahatlıkla kullanılabilir. Eğer telefonunuz sadece Bluetooth 4.0 destekliyorsa HM-10 veya HM-11 alabilirsiniz. Bluetooth modülü telefonunuza uygun olarak alın, aksi taktirde bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

bende böyle birşey yapmak istiyorum ama bluetooth verisini nasıl gönderecegimi bilmiyorum biraz yardımcı olurmusunuz

bende böyle birşey yapmak istiyorum ama bluetooth verisini nasıl gönderecegimi bilmiyorum biraz yardımcı olurmusunuz

Bunu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı