Telefondan iletilen kod ile yapılan harcamaya itiraz edilir mi?

Ardayiğit77

Hectopat
Telefondan arayıp harcama yapmak için gönderilen kodu taraf ile paylaşırsak ve harcama yapılırsa bu parayı geri alma yöntemi var mıdır?
İtiraz bu şekilde dolandırılmakta işler mi?
Yasal süreç başlatmak işe yarar mı?
Arayan numara 05.... İle başladığı için kişinin bilgileri ortaya çıkar mı?

Telefondan arayıp harcama yapmak için gönderilen kodu taraf ile paylaşırsak ve harcama yapılırsa bu parayı geri alma yöntemi var mıdır?

1- kodu paylaşmamalısın.
2- harcamayı senin yapmadığını bankana bildirip süreci öyle ilerletmen lazım ama 2ad kodunu verdiğin için sen yapmışsın sayıp kabul etmeyebilir banka.
3- dolandırılmakta tabii ki işler sonuç olarak iznin dışında yapılan bir işlem.
4- yasal süreç başlatabilirsin ne kadar uzun sürer Allah bilir.
5- numaranın ne ile başladığı önemli değil. Sadece kart alınan operatördeki kayıtlı kişi bilgisine ulaşabilirsin onunda doğru olup olmayacağı meçhul dolandırıcı birisini T.C.'sinden dolandırıp hat almışta olabilir.

İtiraz edebilirsin ama sonuç çıkmayabilir 3D Secure kodunu vermişsin sonuç olarak o kodda tüm ödeme bilgileri verilir ve onayına sunulur. Yasal süreç başlatsan da banka sözleşmelerinde 3D tutarı ödememe hakkı saklıdır gibi bir ibra var muhtemelen bir işe yaramaz numarayı bulsan da işe yarayacağını sanmam.

98% olumlu sonuç çıkmaz!!
Sizin hatanız bu kod neyin kodu?
Neden bana bankadan gelen kod başkasına veriyorum diye düşünmeniz gerek.

Şimdi bana is bank'tsn kod gelse sonra biri arasa kodu bana söyle niye söyleyeyim?

Sizin başınıza dolandırıcılık gelmiş ama;

Adam kart bilgilerini arkadaşına verip kod sorarsa beni ara der sonra kodu söyler ve arkasından bankayı arayip ben dolandırıldim der.
Banka 1000 kez uyarıyor, internetten uyarıyorlar..
Banka yetkilisi dahil kimseye kart bilgisi,kod,mobil bankacılık şifreni verme, paylaşma diye..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı