Telefonlar uçak modunda daha hızlı mı şarj olur?

ŞenolGüneş

Kilopat
Yer
Bursa Nilüfer
Daha fazla  
Arkadaşlar Instagram'da karşıma telefon uçak modunda daha hızlı şarj olur diye bir bilgi. Çıktı bu bilgi ne kadar doğrudur deneyen var mı?

Ben bir ara denemiştim. Hızlı şarj olduğundan dolayı mıdır nedir pek fark göremedim.

Telefonlar her an operatörle bağlantı kurarlar bu da şarj olurken enerji harcadığı anlamına gelir.

Evet. Ayrıca şarj yoksa uçak modunu açıp biraz daha uzun süre kullanabilirsin.

Evet doğru. Xiaomi'nin son tanıttığı telefonlardan birinde lansman sırasında göstermişlerdi. Hatta orada telefonu tamamen kapatmışlardı, aşırı hızlı şarj olmuştu. Tam aklımda değil de "20 dakikada 0'dan %100'e şarj!" dendi ancak bu telefonun kapalı olduğu durumda geçerli diye de not düşüldü.

Wi-Fi modülü ve hücresel veri için olan antenlerin anlık olarak çalışmaması güç tüketimini azaltacağı için daha hızlı şarj olur. Fakat günümüzün telefonlarında şarj performansı iyi olduğu için pek fark edilmiyor. Yine de telefonu kullanmaz iken uçak modunu açmak hem sağlık hem de verimlilik anlamında iyi bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…