Telefonlardaki Virüs Programları Zararlı Mı?

Anakarta böyle bir zarar vereceğini düşünmüyorum ben. Fakat örneğin "Security 360" uygulamasının kişisel verileri kendine depoladığına dair yazılar çok görmüştüm bende internette. Kullanmadım bu uygulamayı o yüzden kendi fikrim yok maalesef.

Android telefonlara ne idüğü belirsiz market dışı .apk uzantılı dosyalar yüklemezseniz virüs girmez. Virüs programı denilen programlar da zaten bunu bildiğinden telefonu tarıyormuş gibi animasyonlar göstererek kullanıcıyı tatmin ediyor. Halbuki hiç birşey yapmıyor.

Telefonda olan zararlılar veya antivirüsler anakarta bir zarar vermez, şu ana kadar bu tür zararlı görülmedi. Siz antivirüs diyorsunuz, antivirüslerin bu durum yaşatması olağandışıdır. Ancak zararlılar bu tür şey yapabilir mi derseniz yapma ihtimali var ancak dediğim gibi bu zamana kadar bu tür donanıma saldıran zararlı görülmedi(önbellek hariç). Şimdi malware yapımcılarına destek sağlamak istemem o yüzden zararlıların bunu yapması mümkün ancak çok zor. Bu yüzden android güncellemelerini ve güvenlik yamalarını güncellemeyi aksatmayın, bilmediğiniz özel romları da yüklemeyin.

Samsung telefonlarında Smart Manager var. Onlar sağlıklı gibi. Onlarda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı