Telefonu sade kullananlar sistem uygulamalarını kaldırırken nasıl ilerliyor?

Alucardll

Femtopat
Daha fazla  
Samsung A56 kullanıyorum. Telefonu genel olarak sade kullanıyorum, arama, mesaj, internet ve kamera benim için yeterli oluyor. Bu yüzden zamanla kullanmadığım bazı Samsung uygulamalarını ve ön yüklü sistem uygulamalarını kaldırmaya başladım.

Şu ana kadar Bixby, avatar, samsung uygumaları gibi ekstra uygulamaları kaldırdım ve günlük kullanımda bir sorun yaşamadım. Ama sistemde çok fazla uygulama olduğu için tek tek “bu silinir mi?” diye sormak da pek mümkün olmuyor.

O yüzden bu işi yapanlara sormak istedim, Siz sistem uygulamalarını kaldırırken nasıl karar veriyorsunuz? Hangi tür uygulamalara hiç dokunmam diyorsunuz, hangileri genelde sorunsuz oluyor?

Not: Root atmadan, Shizuku + Canta ile kaldırıyorum. Bilmeyen arkadaşlar için eklemek istedim.

A35 için ChatGPT ve Gemini Shizuku+ Canta kombinasyonu için bir liste vermişti ama sonradan vazgeçtim. Bana kalırsa fazla kurcalamamak gerek. Örneğin Galaxy Store silersen sistem işleyişi bozulur veya Google uygulamalarından bazılarını silersin yine bozulur sıfırlamak zorunda kalırsın.

Kütüphane veya başka paketlerin bağımlılığı olanlara dokunmuyorum. Ana ekranda uygulama listesinde hiç açmadığım ve işime yaramayanları bir klasöre topluyorum, teker teker siliyorum. Arkalarında kalan bir iki ufak eklenti paketi de çok umursamıyorum, zaten çok depolama kullanmıyorlar genellikle. Sistemin temel araçlarını kullanmasam bile tutuyorum. Telefonumda en son ne zaman hesap makinesi veya ses kaydedici açtığım konusunda hiçbir fikrim yok ancak yine de temel araçlar olduğu için tutuyorum.

Bir zararı yoksa kalkmasın. Ki zaten sistem uygulamaları genelde az yer kaplıyor.
Hocam, arkadaşım Android telefonunda özel ROM ile kullanıyor, oldukça memnun. Benim cihazıma özel ROM yokmuş, bu konulardan da pek anlamıyorum. Ne kadar gerekli bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…