Telefonu sarj etme

Daha fazla  
Bataryayı 100 iken çıkardıktan sonra 70 civarı sarj etmek ne derece sağlıklı. Ya da şöyle de sorabilirim: Eğer yapabilirsem telefonla işim bittiğinde sarja mı takmalıyım ya da 20-30 civarına kadar düşmesini mi beklemeliyim?

Düşmesini beklemelisin(bence) ama kesinlikle akşam şarja takayım sabah çıkartayım deme. Ve şarjda oyun oynama telefonun sağlıklı kalır.

İyi forumlar.

En sağlıklı kullanım 40-70% aralığında tutmak aslında. Ama bu kadar kasmaya da pek gerek yok açıkçası. 15%'in altına düşmeden kullanmak hem pratiklik hem batarya sağlığı olarak ideal.

70-80% üzerindeki şarj işlemi biraz daha yıpratıcı batarya için, o yüzden dediğim şekilde kullanmak daha iyi olacaktır.

Benim düşüncem de sürekli sarja takmak da faydalı olmayacaktır diye düşünüyorum. Gene iadeli 40-70 arası olmalıdır bence de.

Ben genelde telefonu elimden bıraktığımda şarja takıyorum. Hem bitmiyor o zaman. %98 olsa bile takarım. (Belki %101 olur çok beklersem. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…