Telefonu sürekli şarj etmek zararlı mı?

Yer
Avustralya/Melbourne
Daha fazla  
Meslek
Elektrikçi. Yakında olabilirse Ekonomist.
Arkadaşlar Galaxy S8 sahibiyim ve bildiğiniz gibi Oculus Rift aracılığı ile VR özelliği var. Bu VR özelliği kullanmayı çok seviyorum fakat 1 saatlik kullanımda %35 civarında şarj yiyor ısınma durumu zaten direk alev alacak gibi oluyor. Günde 6 saat VR kullanmak demek sürekli şarj etmem gerektiği anlamına geliyor. Merak ettiğim konu ben telefonu günde 2 defa şarja takıp %100 yapsam telefonu öldürür müyüm?

Not: VR gözlüğü VR özelliği için kullanmıyorum normal 2D film izliyorum tabi o ekran karanlık sinema ortamı gibi hissettirdiği için daha hoş oluyor.

Gece telefonu şarj'da bırakmak zararlı değil. Telefon zaten elektrik akımını kesiyor batarya dolduğunda. Telefonu şarj etmek içinde illa bataryayı bitirmen gerekmiyor. %40 mı? canın istiyorsa tak şarja. Öldürmez yani bataryayı. Yeni nesil akıllı telefonlar'da artık bu tür şeylerin önüne geçildi. Şu batıl inançları geçin artık.

Gece telefonu şarj'da bırakmak zararlı değil. Telefon zaten elektrik akımını kesiyor batarya dolduğunda. Telefonu şarj etmek içinde illa bataryayı bitirmen gerekmiyor. %40 mı? canın istiyorsa tak şarja. Öldürmez yani bataryayı. Yeni nesil akıllı telefonlar'da artık bu tür şeylerin önüne geçildi. Şu batıl inançları geçin artık.
Sen yanlış konuya geldin kardeş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı