Telefonu tam şarj etmek zararlı mı?

Yine aynı, yine aynı. Kimi faydalı diyor, kimi zararlı. 2 ayrı telefon kullandım, ikisini de gece %20'lerde şarja takıp sabaha kadar %100'de bekletirdim. İki telefonumda da batarya şişmesi yaşamadım. Ya da %20'lerde aniden kapanma. Ama şu sıralar bazı amiral gemilerinde akıllı şarj teknolojileri görülmeye başlandı. Örneğin Sony Xperia XZ1 modellerinde ve Asus ZenFone 5Z'de bu teknoloji mevcut. Bu teknoloji kullanma alışkanlığınıza göre çalışıyor. Gece telefonunuzu %90 şarj edip siz telefonu elinize almadan yarım saat önce de fullüyor.
 
Elimizdeki cihazlar ilkel cihazlar değiller. Siz 2 gün boyunca da şarjda tutsanız, batarya gerekli enerjiyi aldıktan sonra kablodan gelen enerjiyi keser. En ufak düşme yaşatmadan sürekli dolu tutar. Ama sizin düşük şarjlarda cihazı uzun süre kullanmanız pil hücrelerine kalıcı hasarlar verir. Bu bilgiyi şu an hatırlamamakla birlikte yetkili bir kişiden de duyduğumu belirtmek isterim. Düşük şarjlarda kullanmak sonucunda cihaz, yeniden başlatma veya herhangi başka bir sonuç doğurmaz. Bu sadece bir söylentidir. Bu tür sonuçları görenlerin sayısı da oldukça azdır.
 
Yanlışın var hatta Tesla arabalarda pil ömrünü uzun tutabilmek için istersen limitleme yapabiliyorsun.
 
Yanlışın var hatta Tesla arabalarda pil ömrünü uzun tutabilmek için istersen limitleme yapabiliyorsun.
Araba pili farklıdır telefon pili farklıdır. İkisi de Li-on teknoloji ile üretilir fakat telefon pilinin kullanım şekli ile araba pilinin kullanım şekli ve şarj yüzde kontrol durumları çok farklıdır. Kıyaslamanız tutarsız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…