Telefonu yavaş şarj etmek pil ömrünü uzatır mı?

karaBaş123

Picopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 4 ay önce aldığım Xiaomi 14T telefonumu çok titiz kullanmama rağmen 4 ayda pil sağlığı %98'e düştü. Telefonu şu anda 67watt adaptörü ile şarj ediyorum, telefon 30 dakika içinde %100 şarj oluyor ve şarj ederken telefonun bataryası çok ısınıyor. Ben telefonumu bir keresinde 33 watt ile şarj ettim 1 saat civarlarında %100 oldu ve telefonun bataryası hiç ısınmadı. Sizce telefonu yavaş şarj etmek pil ömrünü uzatır mı?

Batarya ona göre tasarlanıyor ve üretiliyor bir şey olmaz garantisi devam ederken değiştirirsiniz bataryayı.
Korkmaya gerek yok.

Uzatır tabii ki, ayrıca yavaş şarj ile şarjı daha uzun gider.

Az ve öz şekilde %100 yapmak yerine, sık ve kısa süreli şarj etmeniz daha sağlıklı süreç yaratıyor.
Yani, %50 ise %90 gibi çıkarın. %20 ise %60'ta alın sonra %40'a düşünce %80 yapın filan. Tabi tam şarj gerekiyorsa gidip %100 yapmak yerine %90 civarında çekin bırakın.

Her tam döngüde pilde yırtılma olduğu için mAh değeri kaybediyorsunuz. %90'da yırtılmaya başlıyor ve %100'e doğru bu oran artıyor. Son 3 yüzde en çok kaybın yaşandığı. Tek seferlik pek birşey ifade etmiyor ama damlaya damlaya göl olur.

Xiaomi telefonlarında lityum polimer pil tercih ediyor. Bu bildiğim kadarıyla lityum iyon gibi değil. Hatta ilk başlarda şarj hızlı biter kullanıma göre şarj ömrünü adapte eder.

Alakası yok. O mantıkla PC den USB ile şarj etsin, 2 saatte şarj olur 3 gün kullanır o zaman.
USB girişleri 3.5W civarı filan olduğu için 4 saatte bile vurur, 6 gün pil ömrüne çıkar oyüzden.

Telefon çok hızlı şarj olduğu için dediğiniz gibi yapamıyorum telefonu şarja takıp bilgisayarda vakit geçirdiğim zaman ya da dışarı çıktığım zaman %100 dolmuş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…