Telefonuma Kola Döküldü

Çağdaş Balsoy

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar dün Samsung Galaxy S3 telefonuma kola döküldü. Telefona kola dökülmesini biraz geç anladım o yüzden iç taraf hala ıslakken biraz uğraştım telefonla. Sonra kabımı çıkardığımda anladım ve anladıktan hemen sonra telefonunun pilini çıkarıp kuruttum. Telefonun içini de kuru bir bez ile sildim ardından 1,5-2 saat kuruttuktan sonra tekrar telefonu açtım şarjım yüzde 10'lardaydı ve şarja taktığımda şarj olmadı. Şimdi de ister istemez bitti şarjı ve artık açılmıyor. Sizce bunu Samsung Servisi veya herhangi bir tamirci halleder mi yoksa telefon artık kullanılmaz mı?

Anlattıklarına göre bir tamirci halledebilir gibi.

Şarj soketi bozulmuş gibi gözüküyor.

Kurulama işlemi bittikten sonra tertemiz hali ile yedek şarjını taktım oda şarj etmedi. Sorun telefonda gibi herhalde şarjı takma yerinden kola içeri girdi.

Anlattıklarına göre bir tamirci halledebilir gibi.

Umarım, internette okuduğum bir kaç kişinin telefonu düzelmemiş. Zaten kola olması ayrı bir dert şekerli olduğu için daha çok zarar verdi.

Kardeşim benim klavyemede kola dökülmüştü baya bi 2 gün sonra yapışkanlığı geçti

Hocam güç almaya devam ettiği için oksitlenme olmuş diye tahmin ediyorum. Bir telefoncunun söküp oksitlenmeyi gidermesi gerekli.

Suyla temas olduğundan dolayı garanti dışı olmuş. Samsung bakmaz, baksa bile para alır. Aynı açıdan tamircide para alır. Belki sadece şarj yuvası değilde iç donanımda da sıkıntı vardır hiç belli olmaz. Garatiye göndermen lazım eğer devam ediyorsa. Anca etmiyorsa ya da sıvı temasından dolayı bakmazlar ve hizmet bedeli alırlar. Tamirciye versen garantisi devam ediyorsa telefonu açınca garantisi gider. Yani her halukarda bir şeyler gözden çıkarman gerekiyor.

Yanında başka S3 kullanan varsa onun dolu pilinden açmayı dene. Ona göre belli olur sorunun nerede olduğu.

Verdim tamirciye. Telefonun sistemini kontrol edecekmiş. Ona göre eğer sistemde sorun yoksa yarın akşam alacağım ama sorun varsa bir parçaya ihtiyaç olurmuş. Bu yüzden en kötü bir sıkıntı çıkmazsa 2-3 güne kavuşacağım telefona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…