Sevgili arkadaşlar, merhaba. Bugün cebim olmaması nedeniyle telefonumu piknik sepetinin yanına koymak zorunda kaldım. Sepetteki yağ kavanozundan da telefonun üzerine sıvı yağ dökülmüş. Eve geldiğimde fark ettim. Önce bir bezle sildim. Telefon çalışıyor ancak dokunmatiği çalışmıyor. Bunun üzerine saç kurutma makinesi ile kurulamaya çalıştım. Ekranın kırık yerlerinden yağ girmiş, onlar biraz çıktı. Şu an da pirince yatırdım telefonu. Bu işe yarıyor mu bilmiyorum, internet efsanesi. Tavsiyeleriniz varsa yazabilir misiniz? Yoksa telefonu artık tavaya atıp kızartmalı mıdır?
Bazı deterjanlarda lipaz vardır, deterjana batırmak dışında o yağı nasıl çıkarırsınız hiç bilmiyorum. Fakat telefonu deterjana bandırmanızı hiç önermem
Mesela benim telefonumun üzerine su gelince sanki birisi dokunuyormuş gibi algılıyor. Eğer üzerinde birden fazla su damlası olmaya başlarsa artık dokunmatiği çalışmıyor. Belki sizin de öyle olmuş olabilir. O yağı bir insan eli gibi görüyor ve artık dokunamıyor olabilirsiniz. Yağı temizlerseniz çalışabilir.
Pirinç ise onun çözümü olacağını sanmıyorum. Kendiniz temizlemeniz lazım. O nasıl olacak hiç bilmiyorum. Yağın tamamen temizlemeniz lazım.
Bazı deterjanlarda lipaz vardır, deterjana batırmak dışında o yağı nasıl çıkarırsınız hiç bilmiyorum. Fakat telefonu deterjana bandırmanızı hiç önermem
Mesela benim telefonumun üzerine su gelince sanki birisi dokunuyormuş gibi algılıyor. Eğer üzerinde birden fazla su damlası olmaya başlarsa artık dokunmatiği çalışmıyor. Belki sizin de öyle olmuş olabilir. O yağı bir insan eli gibi görüyor ve artık dokunamıyor olabilirsiniz. Yağı temizlerseniz çalışabilir.
Pirinç ise onun çözümü olacağını sanmıyorum. Kendiniz temizlemeniz lazım. O nasıl olacak hiç bilmiyorum. Yağın tamamen temizlemeniz lazım.
Arada çalışıyor arada saçmalıyor dokunmatik. Bunu bir şekilde çıkarmaya çalışacağım, artık güneşe mi koyarım kurutma makinesine mi atarım bilemiyorum.
Arkadaşlar sonucu yazıp konuyu tamamlayabiliriz. Telefon 12 saatlik pirincin ardından artık dokunmaya hiç tepki vermemeye başladı. Kendi de saçmalıyor, ekran yanıp sönüyor, kulaklık takılı gösteriyor falan. Artık mecburen 2 önceki telefonuma (galaxy young) geri döndüm. Tavsiye veren arkadaşlara teşekkür ederim.