Telefonumda yer kaplayan dosyaları nasıl bulabilirim?

Hocam ben 3-4 günde bir uygulamaların önbelleklerini temizliyorum. Evet çoğu program bunu yapabiliyor. Fakat ben elle yapmayı tercih ediyorum. Chrome , İnstagram , Facebook verilerini bazen siliyorum. ( Hesaplarının şifrelerini ve Chrome'yi senkronasizyon yapmadıysanız yapmanızı önermem.) Chrome'nin Geçmişini temizleyebilirsin. Dinlemediğin müzikleri silebilirsin. Eski Apk'leri silebilirsin. Gereksiz yani goy goy amaçlı fotoğrafları. Fotoğraf boyutlandırma diye Play Store'da aratırsan bulabilirsin. Çözünürlüklerini düşürüp alandan tasarruf edebilirsin. Dcim\Thumbanils klasörünü silebilirsin. Kullanmadığın gereksiz uygulamaları silebilirsin. Fotoğraflarını ve videolarını yedekleyip bir kaçtanesini silebilirsin.

Hocam benim telefonumda klasörleri görüntülemek için program var. Sendede olması lazım bendekinin ismi Xiaomi dosya yöneticisi oradan temizleyebiliyorum. Sende gir bak.

Benim kendi temizleme adımlarım şöyle:

1) DCIM içindeki .Thumbnails klasörünü siliyorum. (Sildikten sonra aynı isimde dosya oluşturursan bir daha birikmez.)

2) Basit şeyler için yükleyipte silmediğim uygulamaları siliyorum.

3)WhatsApp klasörü içinde databases diye klasör oluşuyor onu siliyorum.
(Drive yedeklemesi için oluşan dosyalar gereksiz)

4) Uygulama önbelleklerini ve Instagram Facebook gibi uygulamaların verilerini siliyorum. (Hafıza kartına taşımak için kullandığım Link2SD uygulaması bunları yapabiliyor)

5) Google Fotoğraflar uygulamasına telefonda her medya yedeklendiği için uygulama üzerinden "cihaz depolamasında yer açın" tuşu üzerinden yedeklenen verileri siliyorum.

6) WhatsApp klasörü içinde goygoy şamata için atılan tüm fotoğraf ve videoları siliyorum.

7) Eğer reklam engelleme uygulaman yoksa Android data klasörü içine reklam videoları yüklenir onları sil.
(Reklam engelleyici olarak Adguard olduğu için bende videolar yüklenmiyor)

8) Bir dosya yöneticisi ile depolama taraması yapıp boyutu büyük olupta işe yaramayan dosyaları siliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…