Telefonun nasıl BIOS'una girilip format atılır?

muslimlinuxuser

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, telefon kullanmıyorum pek ama çok uzun zamandır Linux kullandığım için, telefona da kurmak istedim. Telefonlardan gram anlamam nasıl telefonun BIOS'una girilir ve format atılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, telefon kullanmıyorum pek ama çok uzun zamandır Linux kullandığım için, telefona da kurmak istedim. Telefonlardan gram anlamam nasıl telefonun BIOS'una girilir ve format atılır?

Telefonunun modeline göre nasıl Fastboot modunu açacağına bak.

Telefonda BIOS yok ama ila format atacaksan doğru recovery kombinasyonu ile format atabilirsin.
Genelde ses açma ve güç tuşu ile recovery moduna giriliyor ama cihaza göre farklılık gösterebilir.

Telefonlarda BIOS yok ama ona benzer bir menu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ona da girmek için telefondan telefona farklı tuşlara basmanız gerekebiliyor. Telefon modelinize göre arama yaparak bulabilirsiniz. Ayrıca kuracağınız dağıtımın telefonunuz ile olan uyumluluğu da önemli.

Eklemek isterim ki Linux telefon noktasında waydroid gibi çözümler olmadıkça kullanılabilir durumda değil şu an. Birçok noktada da desktop Linux dağıtımları kadar ilerleme kaydedemediler. Bu yüzden sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Plasma Mobile, phosh ve Unity haricinde bildiğim kadarıyla mobil bir arayüz yok. Unity hakkında pek bir şey diyemem ama phosh en son baktığımda çok iç açıcı durumda değildi. Plasma Mobile ise çok iyi olmasa da güzel çalışıyordu. AUR üzerinden kurup denedim. Akıcı ve mobil için kullanışlı özellikleri var.

Hocam BIOS yok ki akıllı telefonların.

Format için Recovery'e girip wipe Data de ve formatlanır.

Hocam BIOS yok ki akıllı telefonların.

Benzer bir menu var diye kalmış aklımda. Aynı işlem çeşitliliği ve özgürlüğü yok ama bazı ayarlar yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.

Benzer bir menu var diye kalmış aklımda. Aynı işlem çeşitliliği ve özgürlüğü yok ama bazı ayarlar yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.

Hocam Android zaten Linux tabanlı bir işletim sistemi. Telefonunuza uygun ROM bulup kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…