Telefonun şarj yüzdesi donuyor ve gerçek değeri göstermiyor

ED Crasher

Hectopat
Yer
Batman
Son birkaç aydır telefonumun kendi kendine kapandığını görüyordum, şarja taktığımda ise şarjının bitmiş olduğunu görüyordum. Ama işin tuhaf tarafı telefonun şarjının gayet yeterli olduğundan emindim. Hatta %20'nin altına indiğinde uyarı bile verirdi ama vermemişti.

Bugün telefonla biraz uğraştıktan sonra 1 saat önce %90 olan şarjımın halen sabit kaldığını gördüm, yeniden başlatmama rağmen şarj yüzdesi değişmedi.

Şu an şarjın gerçekte kaç olduğunu dahi bilmiyorum. bataryayı değiştirirsem düzelir mi? Yoksa yazılımsal kaynaklı bir sorun mu?

Telefon modeliniz nedir?

Dostum andrıod telefonlarda o hata sık sık olur once sarjı kompıle bıtır sonra telefonun ses kısma acma ve kapatma dugmesıne bas telefon yenıden basladıktan sonra sarja tak 1 2 saat bekle duzelır baktın duzelmıyor evet batarya degıs ıyı gunler dılerım sımdıden kolay gelsın ama batarya değişecek kadar buyuk sorun degıldır merak etme.

Bataryayı değiştirmeyi düşünüyorum fakat temperli kırılmaz cam takılı olduğundan ve telefoncunun ekranı tam yapıştıramamasından korkuyorum.

Hocam zaten şarjı az gidiyor yadigar 8 yıldır çalışıyor.

Dostum dedıgımı yapman buyuk ıhtımalle cozer öyle sorunu yok halolur merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…