Telefonun ses kısma ve Power tuşu çalışmıyor

hyperoot

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G870 (RTX4060, i5 13. Nesil, 16 GB Ram, 1 TB SSD)
Merhaba arkadaşlar, telefonumun ses yükseltme tuşu düzgünce çalışmasına rağmen ses kısma ve Power tuşu yani yanda ki diğer tuş çalışmıyor tepki vermiyor tıklıyorum ekran kapanmıyor. Ne yapabilirim?

Telefonunun kasasını açıp bir şeyler deneyebilirsin ama riske atmamak en iyisi. Bir teknik servise götür, çok bir ücret alacaklarını sanmıyorum.

Tuş kırılmış olabilir, kablo zedelenmiş olabilir, su kaynaklı olabilir...

Parça cihazdan cihaza farklılık gösterdiğinden ucuz da olsa özel olarak alınması gerekiyor. Bu yüzden işçilik artıyor.

Cihazı açmak için güç kablosunu takıp hemen çıkartmak, ekranı uyandırmak için "elime aldığımda ekranı uyandır" ve "çift tıklamayla uyandır" seçeneklerini açabilirsin. Ekranı kilitlemek için de bildirim çubuğundaki seçeneği kullanabilirsin.

Tamir ettirtmemek kısa sürede telefondan bıktırtır.

Bunlara ek olarak SIM kartı yuvasını çıkartıp parmak izi sensörüne dikkat ederek (kasaya yapışıktır) kasa kapağını zedelemeden sökerek hem kasa hem tuş hem de tuşun tıkladığı yeri kontrol edip anormalliği düzeltebilirsiniz. Hangi durumdan sonra oldu veya orada zedelenme var mı, cihazınız nedir bunları belirtin. Hiç mi toprak hocama soru sormadınız yahu? Şimdi anlıyorum çektiği sorunları.

İki tuşun arası tırnağımın ucu kadar olan bir yere müdehale etmek istemezdim.

Edilir hocam neden edilmesin? Kapak söküldükten sonra bakılırsa tuş kayışı kopmuş olabilir.

Eski cihazım Infinix Hot 9 play üzerinde bu sorunu yaşamıştım. Cihaz Android GO işletim sistemli ancak ne yaptım ettim nereden elime geçmişti hiçbir fikrim yok aşırı aykırı bir cihaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…