Telefonun Wi-Fi'si kopuyor

burak0617

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar internet Wi-Fi kısmında bir sorunum var. Türk Telekom fiber kullanıyoruz. İnternet hızımız 500 Mbps. 1 ay önce geçtik daha öncesinde ADSL altyapısı kullanıyorduk. Kablolu olarak hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Wi-Fi ile bağlanan notebook da iyi çalışıyor hızı falan yerinde. Ancak telefonlarımız bağlantıdan çıkıyor sürekli. Mesela hem LTE(hücresel veri) hem de Wi-Fi aynı anda açık olsun. Otomatik Wi-Fi'e bağlı olarak kalıyor olması gerektiği gibi. Daha sonra telefonu kilitleyip kenara koyup 5dk sonra baktığımızda Wi-Fi'den çıkmış mobil veriye geçmiş kendi kendine. Elime aldıktan 5 saniye sonra geri otomatik Wi-Fi'e bağlanıyor. Ekran kilitleyince telefon Wi-Fi'den düşüyor. Mesela telefona bakmayınca Wi-Fi'den çıktığı için hiç mesaj falan bildirimi gelmiyor (mobil veri kapalı), ben elime alınca geri kendi bağlanınca tüm bildirimler geliyor. Modem: EX3301-T0, 2.4GHz ve 5GHz ışıkları yanıyor ve ortak yayın yapıyor diye biliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim müşteri hizmetleri uzaktan çözemedi.

Son düzenleme:
Evet telefon iPhone değil mi bunu ben de yaşamıştım. 2.4 ve 5GHz ağlarını ayırıp sadece 5GHz olana telefonu bağlayın 2.4 GHz ağı unut deyin düzeliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı