Telefonunuzu Nasıl Kullanıyorsunuz ?

BerkayKudal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar siz telefonunuzu nasıl kullanıyorsunuz ?

Kendimden örnek veriyim konuya açıklık getirmiş olurum

Bir buçuk aydır Note 4 sahibiyim ve ekran parlaklığı %100 ses açık mobil veri gps açık , bu şekilde kullanıyorum ve telefonda kısıtlama yapmak bana çok ters madem 2.000 küsür lira vererek telefon almışız 3310 gibi kullanmayalım sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir ?

Samsung galaxy young kullanıyorum ekran parlaklığı %100 wifi mobil veri gps hepsi kapalı zaten açsam da kullanamam çok kasıyor 3310 dan farkı yok telefonun (ciddi anlamda farkı yok 3. kattan aşağı attım çizik yok) ama eğer Note 4 benzeri bir telefonum olsaydı ben de tüm özelliklerini açık tutardım.

Bence bu kullanım şeklin oldukça yanlış. Sırasıyla gidelim:
1)Ekran parlaklığı sürekli %100 olduğu zaman pil kullanımını olumsuz etkiler ve pil ömrünü azaltır. Ayrıca karanlık ortamda göz sağlığını etkileyebilir.
2)Mobil verinin sürekli açık durması da pil kullanımını olumsuz etkiler. Fakat "Whatsapp" vb. uygulamalar kullanıyor ve mesaj gelir diyorsan bir sakıncası yok . Yani tercih meselesi.
3)GPS sürekli açık kalması son derece gereksiz. İhtiyacın olduğu zaman kullan çünkü bu da pil kullanımını olumsuz etkiler.
4)Ses açmak veya kapatmak kısıtlama değil gereklilikdir. Duruma göre açıp kapatabilirsin.
Note 4 telefonunun pil kapasitesi yüksek olmasına rağmen kötü kullanım pil ömrünü olumsuz etkiler ve günlük kullanım süresi düşer. Umarım anlatabilmişimdir.

Ben Discovery kullanırken kırmamak için zor tutuyorum kendimi. Parlaklık 0. Her zaman yoksa yetmiyor arkadaş.

LG G3 kullanıyorum. Parlaklık %75,Ses her zaman %100,Mobil veri lazım olduğunda açıyorum.GPS her zaman kapalı gerek olmuyor. Telefon hafızasının %80'i dolu. Ayriyetten Nokia telefonum var. Şarj sıkıntısı yok iletişim'i bu telefon sağlıyor. LG'ye güven olmaz şarjı yarı yolda bırakıyor.

@Asdert bu kullanımın pil ömrünü etkileyeceğini bilmiyordum GPS kapatılır ama %100 parlaklıktan asla vazgeçemem bundan önceki telefonumdada %100 dü (GM Discovery)

LG G2 kullanıyorum. Mobil veri ya da Wi-fi sürekli açık. Parlaklığı %50 nin üstüne pek çıkarmıyorum. Video falan izleyeceğim zaman %30. Günde %150-175 arası gidiyor.

@BerkayKudal Her türlü kullanım pil ömrünü etkiler. Önemli olan gereksiz kullanımdan kaçınmak. Faydasını görürsün ama telefon senin seçim senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…