Çözüldü Telegram'da T.C. Sorgulama botunda kendimizi sorgulatmak sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Bir Telegram botunda ad soyad ile T.C. Kimlik bilgilerimi sorguladım. Sonradan yaptığım hatanın farkına varıp Telegram hesabımı sildim ve hesabım çalındı bildirimi verdim. Ancak bot loglarından sahibi geçmişi görebilecek. Sizce en fazla ne yapabilir? Sadece meraktan doğru mu diye kendi bilgimi girerek çok büyük bir hata yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Verme Veya Ele Geçirme Suçu. Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi uyarınca, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Sadece kendi bilgilerinizi sorgulattığınız için bir şey olmaz da o uygulamaları kullanmayın. KVKK ihlalinin cezası var, durduk yere başınızı da belaya sokmayın. Birisi şikayet ederse bilgisayarınız, telefonunuz doğrudan siber suçlar tarafından alınır, incelenir ve siz de bu süreçte yargılanırsınız.
Merhaba,

Bir Telegram botunda ad soyad ile T.C. Kimlik bilgilerimi sorguladım. Sonradan yaptığım hatanın farkına varıp Telegram hesabımı sildim ve hesabım çalındı bildirimi verdim. Ancak bot loglarından sahibi geçmişi görebilecek. Sizce en fazla ne yapabilir? Sadece meraktan doğru mu diye kendi bilgimi girerek çok büyük bir hata yaptım.

Sadece T.C. kimlik ve ad soyad ise bir şey olmaz muhtemelen

Merhaba,

Bu tarz seylere ulasmak icin cabalama bir daha.

Merhaba,

Bir şey olmaz loglardan görer ama en fazla ne yapabilir?

Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Verme Veya Ele Geçirme Suçu. Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi uyarınca, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Sadece kendi bilgilerinizi sorgulattığınız için bir şey olmaz da o uygulamaları kullanmayın. KVKK ihlalinin cezası var, durduk yere başınızı da belaya sokmayın. Birisi şikayet ederse bilgisayarınız, telefonunuz doğrudan siber suçlar tarafından alınır, incelenir ve siz de bu süreçte yargılanırsınız.

Çözüm

Bu muhabbetlerle ugrasipta ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falanda dikkate alindigini gormedim.

Ücretsiz olması dikkatimi çekti nasıl bir sistem diye meraktan sadece kendimi sorguladım hocam. Teşekkür ederim

Bu muhabbetlerle ugrasipta ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falan da dikkate alindigini gormedim.

2 yıl önce 13 yaşında bir arkadaşım bir yerden bedavaya panel bulup parayla satıyordu. Hiç ceza falan almamıştı. Ama ceza almamalarının sebebi hiçkimsenin uğraşıp dava vs. açmaması.

Bu muhabbetlerle ugrasip da ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falan da dikkate alindigini gormedim.

Emin misiniz?

HZ YASUO NEDEN HAPSE GİRDİ?​

Hazreti Yasuo'nun (Mustafa Yavuz) hapse girmesinin nedeni, 2021 yılında aile içi istismar iddialarıyla gündeme gelmesi ve bu iddialarla ilgili olarak hukuki bir süreçle karşı karşıya kalmasıdır. İddialara göre, Yavuz'un adı bir aile içi istismar vakasıyla ilişkilendirilmiş ve bu olaya dair adres bilgilerinin, hukuka aykırı bir şekilde Instagram hikayesinde paylaşıldığı iddia edilmiştir. Bu durum, 'kişisel verileri hukuka aykırı yayma ve ele geçirme' suçlamasıyla sonuçlanmış ve Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunan Yavuz, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak, ceza infaz sistemi kapsamında, Yavuz 1,5 ay hapis cezasını çektiğinden dolayı tahliye edilmiştir.

Kalın yaptığım yeri okuyun. Bu tarz işlerle uğraşan birisini görürseniz, siber suçlara şikayet edebilirsiniz. Kapısına polis gider, gerekli işlemler yapılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı