Çözüldü Telegram'da T.C. Sorgulama botunda kendimizi sorgulatmak sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Bir Telegram botunda ad soyad ile T.C. Kimlik bilgilerimi sorguladım. Sonradan yaptığım hatanın farkına varıp Telegram hesabımı sildim ve hesabım çalındı bildirimi verdim. Ancak bot loglarından sahibi geçmişi görebilecek. Sizce en fazla ne yapabilir? Sadece meraktan doğru mu diye kendi bilgimi girerek çok büyük bir hata yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sadece kendi bilgilerinizi sorgulattığınız için bir şey olmaz da o uygulamaları kullanmayın. KVKK ihlalinin cezası var, durduk yere başınızı da belaya sokmayın. Birisi şikayet ederse bilgisayarınız, telefonunuz doğrudan siber suçlar tarafından alınır, incelenir ve siz de bu süreçte yargılanırsınız.

Sadece T.C. kimlik ve ad soyad ise bir şey olmaz muhtemelen

Bu tarz seylere ulasmak icin cabalama bir daha.

Bir şey olmaz loglardan görer ama en fazla ne yapabilir?

Sadece kendi bilgilerinizi sorgulattığınız için bir şey olmaz da o uygulamaları kullanmayın. KVKK ihlalinin cezası var, durduk yere başınızı da belaya sokmayın. Birisi şikayet ederse bilgisayarınız, telefonunuz doğrudan siber suçlar tarafından alınır, incelenir ve siz de bu süreçte yargılanırsınız.

Çözüm
Bu muhabbetlerle ugrasipta ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falanda dikkate alindigini gormedim.

Ücretsiz olması dikkatimi çekti nasıl bir sistem diye meraktan sadece kendimi sorguladım hocam. Teşekkür ederim

Bu muhabbetlerle ugrasipta ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falan da dikkate alindigini gormedim.

2 yıl önce 13 yaşında bir arkadaşım bir yerden bedavaya panel bulup parayla satıyordu. Hiç ceza falan almamıştı. Ama ceza almamalarının sebebi hiçkimsenin uğraşıp dava vs. açmaması.

Bu muhabbetlerle ugrasip da ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falan da dikkate alindigini gormedim.

Emin misiniz?

Kalın yaptığım yeri okuyun. Bu tarz işlerle uğraşan birisini görürseniz, siber suçlara şikayet edebilirsiniz. Kapısına polis gider, gerekli işlemler yapılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…