Bir Telegram botunda ad soyad ile T.C. Kimlik bilgilerimi sorguladım. Sonradan yaptığım hatanın farkına varıp Telegram hesabımı sildim ve hesabım çalındı bildirimi verdim. Ancak bot loglarından sahibi geçmişi görebilecek. Sizce en fazla ne yapabilir? Sadece meraktan doğru mu diye kendi bilgimi girerek çok büyük bir hata yaptım.
Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Verme Veya Ele Geçirme Suçu. Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi uyarınca, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
1. Giriş Kişisel verilerin işlenmesinin disiplin altına alınması ve Anayasa’da öngörülen başta özel hayatın gizliliği olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla 2016 yılında 6698 […]
www.tolgaymingan.av.tr
Sadece kendi bilgilerinizi sorgulattığınız için bir şey olmaz da o uygulamaları kullanmayın. KVKK ihlalinin cezası var, durduk yere başınızı da belaya sokmayın. Birisi şikayet ederse bilgisayarınız, telefonunuz doğrudan siber suçlar tarafından alınır, incelenir ve siz de bu süreçte yargılanırsınız.
85-86 Milyon kişi ile tek tek görüştüğünüzü ve tüm internet alemini kum tanesi kadar taradığınızı farz ediyorum ve siber suçlarda da çalıştığınızı Şayet öyle değilse bu söylediğiniz sadece hissiyattan ötesi olamaz
85-86 Milyon kişi ile tek tek görüştüğünüzü ve tüm internet alemini kum tanesi kadar taradığınızı farz ediyorum ve siber suçlarda da çalıştığınızı Şayet öyle değilse bu söylediğiniz sadece hissiyattan ötesi olamaz
@333365 Hocam kusura bakmayın son bir şey daha sormak istiyorum botun sahibi bilgilerimle annemin babamın adına şirket açmasını veya illegal bir şey yapmasını engellemek için e-Devlet'ten yapabileceğim bir şey var mı?