Çözüldü Telegram'da T.C. Sorgulama botunda kendimizi sorgulatmak sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Bir Telegram botunda ad soyad ile T.C. Kimlik bilgilerimi sorguladım. Sonradan yaptığım hatanın farkına varıp Telegram hesabımı sildim ve hesabım çalındı bildirimi verdim. Ancak bot loglarından sahibi geçmişi görebilecek. Sizce en fazla ne yapabilir? Sadece meraktan doğru mu diye kendi bilgimi girerek çok büyük bir hata yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sadece kendi bilgilerinizi sorgulattığınız için bir şey olmaz da o uygulamaları kullanmayın. KVKK ihlalinin cezası var, durduk yere başınızı da belaya sokmayın. Birisi şikayet ederse bilgisayarınız, telefonunuz doğrudan siber suçlar tarafından alınır, incelenir ve siz de bu süreçte yargılanırsınız.
Bu muhabbetlerle ugrasipta ceza alan kimseyi gormedim. Denetim yok. Sikayetlerin falanda dikkate alindigini gormedim.
85-86 Milyon kişi ile tek tek görüştüğünüzü ve tüm internet alemini kum tanesi kadar taradığınızı farz ediyorum ve siber suçlarda da çalıştığınızı Şayet öyle değilse bu söylediğiniz sadece hissiyattan ötesi olamaz

Kum tanesi gibi taradigimi soylemedim ki Ben sadece hic bu konudan ceza alan birini gormedim onu belirttim. Gordugumu soyluyorum

@333365 Hocam kusura bakmayın son bir şey daha sormak istiyorum botun sahibi bilgilerimle annemin babamın adına şirket açmasını veya illegal bir şey yapmasını engellemek için e-Devlet'ten yapabileceğim bir şey var mı?

@Peynirli yumurta, o konu hakkında net bir bilgim yok maalesef. Yönlendirmem doğru olmayacaktır. YouTube'a yazın, YouTube'da videosu vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…