Arkadaşlar olay cuma günü başıma geldi. Telegram'dan bir borsa grubuna katılmıştım. Dolandırıcı borsa grubuna girip gruptaki üye olanların hesaplarını kopyalayıp gruptaki kişilere yazıyor. Gruptaki üyelerden birisi ben olduğum için bana yazdı. Ben önce dolandırıcı olduğunu anlayamadım. Ben gerçek hesap mı yazıyor dedim. Sonra işte 28 kişilik WhatsApp'tan grup oluşturduğunu son iki kişi kaldığını söyledi. Bana bunları Telegram'dan yazıyor. Bir de para yatırman lazım dedi. Yatırdığı tutarın bir buçuk katını alacağını söyledi. Sonra dolandırıcı Telegram'dan Wp numarası verdi. Bende kaydettim. Sonra bana WhatsApp'tan yazmaya başladı. 200 dolar altında almıyorum dedi. Bende 1800 TL olur mu dedim. Olur dedi parayı kendi İbanımdan gönderdim. 6 saat sonra yatırdığı tutarın bir buçuk katını alacağını söyledi bana. Sonra akşam oldu. Ben buna Telegram'dan yazdım. Dedim işte parayı ne zaman atacan dedim. Ben gerçek hesaba yazıyorum. Dedi işte ne grubu falan bende dedim benden para istedin ya dedim. Sonra dedi ben değilim dedi sana yazan dolandırıcı dedi. Ben orada anladım dolandırıcı olduğunu. İş işten geçince tabii. Ama her şeyini aynı yapmış. Ben de inandım ve parayı kaptırdım. Ziraat Bankası'ndan göndermiştim. Karşı tarafa para gidince bende Ziraat Mobil'den para iadesi gönderdim karşı tarafa. Belki parayı gönderir diye. Ben sonra karakola gitmeyi düşünüyordum. Ama bu Wp'den yazan bana numara yani dolandırıcı numarayı değiştirdi mi bilmiyorum. Çünkü ben numarayı engelledim. Sonra Telegram'dan başka kullanıcıyı kopyalamış. Yine bana yazdı. Sonradan anladım aynı kişi olduğunu. Yani aynı kişi dediğim dolandırıcı. Ben karakolu aradım ve durumu anlattım. Gel dedi paranı kurtarırız dedi.