Televizyon bağlantısı nasıl yapılır?

Daha fazla  
Allah izin verirse taşınacağımız yerde aşağıda resimde gözüktüğü tarzda bir priz var. Biz normalde evde UyduNet firmasının TV + ınternet paketini kullanıyorduk. Bize küçük bir kutu vermişlerdi ona bağlayıp çalıştırıyorduk. Karşı komşumuz gelip buraya takınca TV çalışacak demişti. Tam olarak ne yapmamız gerekiyor? HDMI kablosunu falan nereye bağlayacağız şimdi? Yeni evde altyapı yok bu arada.

10151102447666.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo TV girişi buradan olmaz, dışarıdan tesisat çekilmesi lazım evinize kadar, altyapı yoksa kullanamazsın. Bu karasal yayın girişi.
Hocam zaten Kablolu kullanmayacağız. Bu karasal yayın girişini nasıl kullanırız onu sormak istemiştim. HDMI kablolarını felan nereye takacağız? Veyahut bu karasal yayın girişine hangi kabloyu bağlayacağız?

Karasal yayın anten kablosu bağlayınca çalışır. HDMI ne için kullanacaksın? Ayrı bir cihaz yoksa gerek yok kullanamazsın zaten öyle.
Ben bilmediğim için sordum hocam HDMI felan. Yani anladığım doğru mu, bu anten kablosu dediğiniz beyaz kablo. Bunun bir ucunu karasal yayın girişine bir ucunu televizyona bağlayınca çalışacak, başka hiçbir kabloya gerek yok. Eğer doğru anlamışsam bu karasal yayının bizim kablo TV olarak kullandığımızdan farkı ne olur? Kanallar felan farklı mı veya sinyaller daha mı iyi/kötü?

Karasal yayın eskide kaldı artık kaliteli yayın vermez 2000'li yıllara tekrar döndürür sizi. Kablo TV yoksa çanak bağlantmanızı öneririm kablo TV'den daha iyidir çanak her kanalı gösterir.
Kablo TV dediğiniz şey için altyapı gerekmiyor mu? Altyapı yok ve bu yüzden kullanamayız malesef. Çanak olabilir ama maliyetli olur gibi bize. Bir de hocam karasal yayın kullanmak için beyaz anten kablosundan başka kablo lazım mı bize?

Sanmıyorum en son 10-15 yıl önce kullanırdık o zaman tüplü TV'ye doğrudan bağlardık kabloyu. Çanak bağlat kurtul 2020 yılında karasal izlenmez. Beyaz değil siyahtı karasal kablosu bildiğim kadarıyla.
Anladım hocam sağolun yardımlarınız için. Son olarak bir sorum daha var, LG Smart TV kullanıyoruz biz. Bunu karasal yayına bağlayabilir miyiz yoksa eski tarz tüplü TV mi olmak zorunda? Yani yeni nesil TV'lerde karasal yayın girişi var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı