Televizyon kurulumu yapıldıktan sonra iade edilebilir mi?

Conquarerus

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben yeni bir televizyon aldım. Hepsiburada üzerinden. Samsung marka. Evime servis geldi, kurulum yapıldı fakat ben akşam eve gidebildim ve televizyonun küçük oldugunu fark ettim. Şimdi ben bu televizyonu iade edemiyorum veya değiştiremiyorum. Satıcıya sordugumda da kurulum yapıldı ise iade ve değişim yapılamamaktadır, yani cayma hakkı kullanılamaz dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa veya böyle bir şey tecrübe ettiyse paylaşabilir mi? Şimdi ben bu ürünün bir ekran büyüğü ile değiştiremez miyim artık, kullanmak zorunda mıyım?
43 inc almıştım. 50 inç ile değiştirmek istiyorum.

Yok hocam küçük gelmedi herhangi bir hata yok yani sadece ben daha büyük olacağını düşünmüştüm ama zaten cayma hakkının özelliği de budur yani yoksa gider Teknosa vatan gibi şirketlerden gözümle görerek alırdım. Ben yıllardır internetten alışveriş yaparım ilk defa böyle bişey görüyorum cayma hakkınızı kullanamazsınız diyor.

Sen şimdi hepsiburada ya cayma hakkını kullandığına dair bir mail yolla onun kaydini al ama öncesinde orda sözleşmen var onu indirip bir okur musun cayma hakkı maddesi mevcut mu?

Sen şimdi hepsiburada ya cayma hakkını kullandığına dair bir mail yolla onun kaydini al ama öncesinde orda sözleşmen var onu indirip bir okur musun cayma hakkı maddesi mevcut mu?
Ben Hepsiburada ile temasa geçtim fakat servis rapor tutmadikca cayma hakkını kullanamayacagimi söylediler sonra servisi aradım onlarda dediler ki hata varsa ancak öyle rapor tutarız eğer hata yoksa 90 lira da servis parası alır geri döneriz dediler. İnternette biraz araştırma yaptım bu tip sorun yasayanlar tüketici hakem heyetine başvurup kazanmislar yani cayma hakkını kullanıp iade etmişler ürünü fakat benim buna ne zamanım var ne de uğraşacak halim kullanicam artık. Hepinize ilginiz için teşekkür ederim

Cayma Hakkıyla servis raporunun ne ilgisi varmış? Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin cayma hakkının kullandırılmadığı gerekçesiyle bedel iadesini istersin. Karar senin.

İnternet alışverişlerinde, herhangi bir sebep olmaksızın iade hakkınız var diye biliyorum. Ama satıcıya soru falan sormayın sakın. Boş uğraşırsınız. Direkt iade talebi oluşturup, ürünü kargoya verin. Daha geçen hafta yeni monitör iade ettim. Kurup, 1 saat denemiştim. Memnun kalmadım.

Mevzuatta bu şekilde. (istisnaları mevcut)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…