Telif hakkı alınmayan müzik kullanılırsa ne olur?

Dinozoflar

Hectopat
Arkadaşlar selam, ileride bir kısa film çekme planım var ama kesinlikle istediğim şarkıları kullanmam lazım. Atıyorum mor ve ötesinin bir şarkısını izinsiz veya telifini vs almadan kullandım, neler olabilir? Ayrıca bütün şarkılar için telif hakkı almak gerekir mi, gerekirse de bunun için olan ücretler sabit midir?

Ilgili sanatçı veya müzisyenlere mail yoluyla ulaşıp sor bence. Mesela kuzenim anonim bir eseri kullanmıştı, Net D telif attı ve kuzenimde durumu mail yoluyla ilgili birimlerine illeti Net D'nin. Sonuç, aynı günün akşamı telif kalkmıştı videodan.

Arkadaşlar selam, ileride bir kısa film çekme planım var ama kesinlikle istediğim şarkıları kullanmam lazım. Atıyorum mor ve ötesinin bir şarkısını izinsiz veya telifini vs almadan kullandım, neler olabilir? Ayrıca bütün şarkılar için telif hakkı almak gerekir mi, gerekirse de bunun için olan ücretler sabit midir?
Para kazanmiyorsan sorun yok diye biliyorum zaten. Kazaniyorsan iletisime gecmelisin teker teker. "Kendi emegimle bir seyler yapmaya calisiyorum" falan de, anlayisla karsilayacaklardir diye dusunuyorum.

Ben yaptım durum şöyle: Telif yiyorsun. Ancak bir durum olmuyor. Sadece eğer para alırsan onun yerine şarkının sahibi alıyor parayı. Benim yaşadığım olay böyle. Yanlışsam özür dilerim.
İzin almadan kullanırsan telif atabilir ihtar yiyebilirsin video atamayabilirsin 3 ihtarda kanal kapanıyor.
Bu sorunu yaşamadım :/

Anladım arkadaşlar teşekkür ediyorum. Ben her şarkı için ayrı telif parası vs ödeniyor tarzı bir şey sanmıştım ama sanırım olay sadece izin almaktan ibaretmiş. Bu arada evet youtube'a vs atarsam para kazanmayı zaten kapatacağım. Teşekkür ediyorum bilgiler için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı