Temas sonucu ekran kartı kısa devre yapar mı?

Sueqraa

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Harry Potter'a tapıyorum.
Bilgisayar kapalı iken ekran kartına, kasanın kart yuvasını kapatan demiri ya da elimiz temas etse kısa devre olur mu? RTX kartım bahsettiğim 2 temasın ardından çalışmamaya başladı. Ondan çok daha eski ve bitkin olan R7 240'ı direk kasanın PSU cover kısmına koyuyor hatta avuçlayarak tutup takıyordum ve hiç sorun yaşamadım.

Bilgisayar kapalı iken ekran kartına, kasanın kart yuvasını kapatan demiri ya da elimiz temas etse kısa devre olur mu? RTX kartım bahsettiğim 2 temasın ardından çalışmamaya başladı. Ondan çok daha eski ve bitkin olan R7 240'ı direk kasanın PSU cover kısmına koyuyor hatta avuçlayarak tutup takıyordum ve hiç sorun yaşamadım.

Elindeki statik elektrik miktarına bağlı.

Çalışırken bile dokunsan bir şey olmaz. HDMI veya DP girişinden içine bir şey sokmadıgın sürece bir şey olmaz.

Sorunu tam anlatırsanız yardımcı oluruz.

Sorun tamamen anlattığım gibi, başka hiçbir şey yaşanmadı. Kasaya SSD takarken kartın üstünde kalan kasanın kart yuvası kapağının takılı olmadığını gördüm ve takayım dedim, takarken karta temas etti, alırken de elim ucundan karta değdi, garantiye göndereceğiz mecbur.
Elindeki statik elektrik miktarına bağlı.

Statik elektrik nasıl artar bilmiyorum ama 1 SSD'yi takmak için 2.5 saat uğraşmak zorunda kalmıştım. O yüzden hafif stresliydim. 😁

PSU'nun üstündeki şalteri kapatınız. 5-6 saniye boyunca kasanın açma düğmesine basılı tutup deneyiniz bakalım hocam.

Şu an kart kutusunda, başka kart takılı. Az önce atlamışım. Kasa ile işim bitince ve güç tuşuna basınca kendi kendine açıl kapan yapmıştı birkaç defa. Sonrasında PSU tuşunu kapatıp birkaç defa güç tuşuna basıp tekrar denedim ve hiç çalışmadı.

Hocam kısa devre yapıyor PC. Ekran kartını tamamen söküp açmayı deneyiniz. Sonucunu haber ediniz.

Direk eski ekran kartımı taktım, şu an herhangi bir sorun olmadan kullanmaktayım, tamamen sağlıklı çalışıyor. Muhtemelen ekran kartım sebep oldu. Garantiye göndersem tamiri yapılır mı?
Direk eski ekran kartımı taktım, şu an herhangi bir sorun olmadan kullanmaktayım, tamamen sağlıklı çalışıyor. Muhtemelen ekran kartım sebep oldu. Garantiye göndersem tamiri yapılır mı?

Ekleme: Farklı bilgisayarda denedik, ekran kartı tepki vermiyor hiçbir şekilde.

Ekleme: Farklı bilgisayarda denedik, ekran kartı tepki vermiyor hiçbir şekilde.
Garantiye gönderin hocam. Kesinlikle donanım sorunu oluşmuş. Garantiye gönderirken elleme olayından bahsetmeyin almazlar garantiye. :)
Oynarken bir anda gitti PC de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı