Temel Lise mi, Fen Lisesi mi?

Hangisini seçmeliyim?

• 1.Seçenek

Oy: 2 12,5%
  • 2.Seçenek

Oy: 14 87,5%

• Oy verenlerin toplamı
    16

TheNovaPunchers

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bizim güzel okulumuz niteliksiz oldu. Halbuki geçen sene tıpa, ekonomiye adam göndermiştik. Ben çok kararsız kaldım sizden yardım istiyorum. Sizce 10.sınıfta bu lisede okuyup 11 ve 12.sınıfta temel liseye mi geçeyim, yoksa 10, 11 ve 12.sınıfı Fen Lisesinde mi okuyayım? 9.sınıfım 82'ydi hiç çalışmadım pişmanım bu açığı kapatmam gerek. Üniversite sınavında da çok etkili olduğu için çok çalışacağım. Bunda problem yok. 1. seçeneği seçersem lise mezuniyet ortalamam 93 oluyor. 2.de ise 91-90 arası bir şey oluyor. Tıp veya mühendislik istiyorum. Teşekkürler.
Evet yorumlarada açığım.

Son düzenleme:
Tıp veya mühendislik istiyorsan, fen lisesi seçmek daha doğru olacaktır gibi.
Bir de bir soru sormak istiyorum. Neden iki seçenek, neden tıp ve mühendislik?
Yok o seçenekler temel liseye mi yoksa fen lisesine mi gideyim diyeydi. Tıp veya mühendisliği seçiyim diye değil.
Ama dediğim gibi lise mezuniyet notum düşük oluyor. Bu beni sıralamada geri atıyor.

Ben ondan bahsetmiyorum. Bir hayalin var, değil mi?
İkisine de razı gelmek biraz şaşırtıcı. Şahsen ben kabullenemezdim.
Sence fizik bölümü olarak olanaklar nasıl ülkemizde?

İstediğin meslekler sayısalda bulunuyor. Fen Lisesinde kalman daha iyi olur.

Çocukluğumdan beri istiyorum. Özel bir sebebi yok.
İstediğin meslekler sayısalda bulunuyor. Fen Lisesinde kalman daha iyi olur.
Ama dediğim gibi lise mezuniyet puanım 90 oluyor. Temel liseye gidersem 93 oluyor. Etkisi çok büyük. Sınavda 1700. olmak yerine 1400. olmak daha iyi gibi. Çok kararsız kaldım.

Gideceğiniz temel liseye göre değişir. Eğer gidebileceğiniz gerçekten iyi bir temel lise var ise temel lise öneririm. Ancak temel liseler genelde daha sıkı oluyor, şahsen temel liseyi 12 veya 11 ve 12. sınıfa saklardım.

Temel lisede çalışmama ihtimali gibi bir şey olur mu? Bana bağlı biliyorum ama çevre çok önemli. 9.sınıfım 82'ydi. Bu açığı kapatmam lazım. Çünkü Üniversite sınavında çok etkili. Ona göre hangisini seçmeliyim sizce?
9-10-11 Fen Lisesinde oku. Son sene temel liseye geçersin. Böyle daha faydalı olur.
9.sınıfı okudum anadolu lisesinde ortalamam 82'ydi. Fen lisesini seçersem lise mezuniyet ortalamam 91 oluyor. Temel liseye gidersem ise 93 oluyor. O konuda kararsızım. 2 puan belkide 200 kişi demek. Çok kararsız kaldım.
Fen lisesinde değilim. Anadolu lisesinde 9.sınıfı okudum. Fen lisesine mi geçeyim yoksa 10.sınıftada buraya devam edip sonra temel liseye mi geçeyim diye soruyorum arkadaşlar. Yanlış anlaşılmasın sorum.

Yıl sonu notları bakımından Temel Lise tabikide uygun olur. Geçmek istediğin okulum öğretmen kadrosu iyiyse şimdiden geçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…