Temel matematik nasıl atılır?

basaracakbiri00

Centipat
Daha fazla  
Selam dostlar, matematik benim hep baş belasım oldu kısaca matematik olmadan sınav kazanmıyorum. Acaba ben aptal mıyım diye düşünüyorum. Konuyu dinliyorum soruları hocayla çözüyorum. Sonra ben kendim deniyorum yok kalem oynamıyor. Başka insanlara bakıyorum adam 1-2 konu dinleyip takır takır çözüyor hadi onu geçtim herkesin anlama kapasitesi farklı ama ne kadar çalışsam bile yok abi yapamıyorum. Aranızda benim gibi zamanında sorun yaşamış birileri vardır siz nasıl bir yol izlediniz bahseder misiniz? Bu arada temel için Zero matematik Mert Hoca kampından gidiyorum. Yaşım 27 akşamları Max 2-3 saat vaktim oluyor ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.

Çözemeseniz dahi soruları denemeniz çok önemli. Matematik diğer derslerin yanı sıra soru çözerek öğrenilen bir ders. Siz soruya bakın soru size baksın bir süre sonra çözümlere yavaş yavaş geçeceksiniz.

Bakış persfektinizi değiştirin ve "ben bu soruyu çözemem" demeyin, soruyu çözmek için test kitabini açın ve deneyin 10-20 dk artık ne kadar gerekiyorsa. Kendinizi zorlayın en temelden bilmiyorsanız antrenmanlar matematik var ancak bunlar çok da gerekli değil Mert hoca soruyu çözmeden önce durdurun soruyu kendiniz çözmeye çalışın.

Hocayı dinlerken uyguladığı yöntemi ezberlemeyin öğrenin. Matematik ezberlenmez. Uzun uzun video izlemek yerine elinşze basit bir test kitabı alın. İstediğiniz konunun ilk sorusunu çözmeye çalışın. Ö
Çözemessenşz de video çözümünü izleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…