Python Temel Python Bilgisiyle Ne Yapılır?

513252

Hectopat
Makaleler
2
Öncelikle herkese iyi sosyaller! Yaklaşık bir ay önce Youtube videolarından Python öğrenmeye başladım ve şu an temel bilgiye sahip olduğum söylenebilir. Fakat bir boşluğa düştüm, ne yapacağımı bilmiyorum. Öğrendiklerimi unutmamak, pratik yapmak için birçok problem çözdüm, basit yazı tabanlı programlar yazdım. Öğrendiklerimi uygulamak, proje yapmak istiyorum ama işime yarayacak hiçbir şey düşünemiyorum. İnternette ne yapabileceğimi araştırdım ve şu alanlarda proje geliştirebileceğimi öğrendim:

-Dosya tarama
-Makine öğrenimi

Lâkin bunlar günlük hayatımda işime yaramaz. Mesela bir paragrafta "elma" kelimesinin kaç kez geçtiğini ben ne yapayım? Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir.

Temel Veri Tipleri
Değişken Atama
Operatörler
Input
Short-Circuit
Mantıksal Operatörler
Koşullar (if-else vb.)
Döngüler (for, while)
Non-Scalar Veri Tipleri
Listeler
Fonksiyonlar

Bir fikir bul ve onu yapmaya çalış.

Bu kadar, yazılım böyle öğreniliyor.

Sorun fikir bulamamam, hocam. Daha önce C# öğrendim fakat yapacak proje bulamadığım için bildiğim her şeyi unuttum, boşuna öğrenmiş oldum yani.
C# ile ofis programları yapabilirsin. Login panel,Trainer,Borsa takip uygulamaları,Stok yazılımı ve oyun yapabilirsin.

C# ile ofis programları yapabilirsin. Login panel,Trainer,Borsa takip uygulamaları,Stok yazılımı ve oyun yapabilirsin.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Evet, öyle projelerim var. Yemek sipariş etme uygulaması, geri bildirim, giriş uygulamaları yaptığım oldu. Fakat şu oyun işini hiç beceremedim.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Evet, öyle projelerim var. Yemek sipariş etme uygulaması, geri bildirim, giriş uygulamaları yaptığım oldu. Fakat şu oyun işini hiç beceremedim.
2D yapabilirsiniz 3D iyi bir oyun yapmanız çok zor hatta imkansıza yakın ekibiniz yoksa. Oyun işi maalesef sadece yazılım alanından ilerlemiyor. Ses,Dijital Tasarım gibi pek çok noktada da yeteneklerinizi ilerletmeniz gerekli. Oyun yaparak ama çok değişik problemlere karşılaşıp daha sonra bunları çözmekle uğraşırken kendinizi çok iyi geliştirebilirsiniz. PixelArt'da biraz ilerleseniz yeterli.

Eski Zelda oyunlarını kopyalayabilirsin mesela 1990'lardakileri tek yapmayı veya benzerini. Gerekirse assetleri Web'den al zaten bir yerde yayınlamayı düşünmüyorsun.

Eğer dil bilgin çok iyiyse kendi oyun motorunu bile yapabilirsin. Yazılım'da maalesef 30 saatte Python gibi kurslarla öğrenilmiyor bu kurslar çok temel bilgileri veriyor işin içine girmeniz sahaya inmeniz lazım. Siz proje yapmadıkça yerinizde sayıyorsunuz yazılımda.

Minecraft,Terraria,Stardew Valley,Hollow Knight gibi pek çok ünlü oyun tek kişi veya çok küçük ekipler tarafından yapıldı mesela.

Python bilgin iyiyse biraz kütüphane biliyorsan merkez bankasından kurları alıp grafiklerini çizdirip açıklığı float cinsinden yüzdelik olarak yazdırdığın ve bir tahmin fonksiyonu oluşturduğun bir yazılım da yapabilirsin.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam, dil bilgim kendi oyun motorumu yapacak kadar iyi değil. Dediğiniz gibi proje yapmadıkça gelişemiyorum. İki sene önce Unity ile 2D oyunlar geliştirmeye çalışmış, fakat çok zorlanmıştım. Şimdi tekrar başlamayı düşünüyorum.
Tekrardan teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Temel veri tipleri.
Değişken atama.
Operatörler.
Input.
Short-circuit
Mantıksal operatörler.
Koşullar (if-else vb.)
Döngüler (for, while)
Non-scalar veri tipleri.
Listeler.
Fonksiyonlar.

Yanlış anlama ama bunları herkes öğreniyor daha fazla şey ve modül öğrenmen lazım somut şeyler için.

Yanlış anlama ama bunları herkes öğreniyor daha fazla şey ve modül öğrenmen lazım somut şeyler için.
Evet, farkındayım hocam. Bu yüzden bu konuyu açtım. Şimdi @Bga012 hocamın yardımıyla nasıl ilerleyeceğime karar verdim.

@Bga012 hocam kusura bakmayın, bir sorum daha olacak. Pygame kütüphanesini kullanarak oyun yapmayı denediğim de oldu fakat Pygame'de kod yazarak yaptığımız birçok şeyi Unity gibi oyun motorlarında rahatça ayarlayabiliyoruz.
Bu yüzden aklıma Unreal Engine 5 kullanarak 2D oyun yapmak geldi. Unreal Engine daha çok algoritma tabanlı olduğu için öğrenmem daha kolay olabilir diye düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@513252
Estağfurullah dilediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.Unity biraz daha sistem dostudur ve 2D için daha çok tercih edilir genelde, Unreal Engine ile yapılmaz diye bir şey yok elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…