Temel Springden sonra Mikroservis (Docker, Kubernetes vs) mi ogrenilmeli React mi?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Tek amac is bulmak. Yani ozel bir amaci vs yok. En hizli nasil is bulunur? Kisinin backend'e yatkinligi daha fazla diyebilirim en fazla.

İş ilanlarına göz gezdir, 10 ilan a bak backend ile ilgili, hepsinde ortak ne isteniliyorsa o konuya yönel. Bir konuyu öğrenmen işe alınman için sebep değil bu arada. İş yerleri geliştirdiğin uygulamayı kaç kişi kullandı, veri tabanı olarak SQL mi nosql mi kullandın. CI/CD süreçlerinde Azure mi kullandın yoksa başka bir şey mi Kubernetes'i rancher arayüzü ile mi kullandın saf yaml kodu yazarak mı çalıştırdın. Bunların hepsi işe giriş için bir madde gibi sayılabilir.

İş ilanlarına göz gezdir, 10 ilan a bak backend ile ilgili, hepsinde ortak ne isteniliyorsa o konuya yönel. Bir konuyu öğrenmen işe alınman için sebep değil bu arada. İş yerleri geliştirdiğin uygulamayı kaç kişi kullandı, veri tabanı olarak SQL mi nosql mi kullandın. CI/CD süreçlerinde Azure mi kullandın yoksa başka bir şey mi Kubernetes'i rancher arayüzü ile mi kullandın saf yaml kodu yazarak mı çalıştırdın. Bunların hepsi işe giriş için bir madde gibi sayılabilir.
ilan cok fazla yok, olanlarda kurumsal yerler ve ikiside var diye gordum. Senior ilanlari oldugu icin her seyi istiyorlar. Kendim 2 kez danismanlik firmalari ile ik mulakati yaptigimdada bankacilik sektoru icin yine ikisini istediler ama mikroservis bir tik onde gibi.

su kurstan ogrenmeyi planliyorum.

Backend icin microservis bilmen gerekiyor. Zaten cok da bir numarasi yok microservis olayinin, ufak servislere bolmeni saglayacak spring modullerini ve bunlarin ne is yaptigini bilmen yeterli.

Docker & Kubernetes in bununla birlikte adinin gecmesi de normal, cunku projeyi mikroservislere ayirdigin zaman bunun orkestrasyonunu bu ikisiyle sagliyoruz genelde ya da ayni isi yapan alternatifleriyle.

Onu da beraberinde ogrenebilirsin. Sifir bir spring projesini docker ile containerize edip cloud ortamda calistirip, dogru sekilde manage etmeyi ogrendiysen yeterli. Health check, circuit breaker, ready/healthy pingleri ve duruma gore birden fazla isntance in calistirilmasi gibi seyleri ogrenirsin k8 ogrenirken.

Zaman icerisinde mikroservisten uzaklasacak Turk firmalari cunku cogu bunu dogru yonetemiyor, sirf kullanmis olmak icin kullaniyor bazilari. O sebeple mikroservis alternatifi cozumleri de zamanla ogrenirsin.

React bilmenin; usttekilere ek olarak super bir getirisi oldugunu sanmiyorum ama is ilanlarinda istiyorlarsa ogren. Zaten en az bir tane SPA framework u bilmek faydali olacaktir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı