Kutay Morgan
Hectopat
Daha fazla
Hocam bende seninle şuan tamı tamına aynı durumdayım gram bir farkımız yok. En temelden aldım matematik ile başladım. Bari bu sınavda yapabildiğim kadar iyi yapayım ondan sonrasına bakılır kafasındayım şuan.Arkadaşlar selam, hayatım boyunca çok az bir süre ders çalışmışımdır bundan dolayı nasıl ders çalışılır onu dahi bilmiyorum, meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim web geliştirme okuyorum, fakat benim hedeflerim bambaşka. Dediğim gibi temelim yok, nasıl bir yolda ilerlemem gerektiği hakkında hiçbir fikrim de yok, tanıdığım da yok.
Mezuna bırakmayı da düşünmüyorum açıkçası ve bu sınav için bütün zamanımdan ve zevklerimden ödün vermeye hazırım, disiplinli bir insan olduğum için bana zor geleceğini düşünmüyorum fakat dediğim gibi ne yapmam gerektiği açısından gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, işinin ehli arkadaşlar açıklamalarda bulunurlarsa çok sevinirim.
Arkadaşlar selam, hayatım boyunca çok az bir süre ders çalışmışımdır bundan dolayı nasıl ders çalışılır onu dahi bilmiyorum, meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim web geliştirme okuyorum, fakat benim hedeflerim bambaşka. Dediğim gibi temelim yok, nasıl bir yolda ilerlemem gerektiği hakkında hiçbir fikrim de yok, tanıdığım da yok.
Mezuna bırakmayı da düşünmüyorum açıkçası ve bu sınav için bütün zamanımdan ve zevklerimden ödün vermeye hazırım, disiplinli bir insan olduğum için bana zor geleceğini düşünmüyorum fakat dediğim gibi ne yapmam gerektiği açısından gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, işinin ehli arkadaşlar açıklamalarda bulunurlarsa çok sevinirim.
YouTubede oğuz usta diye bi abi var tüm dersler için ayrı ayrı video yapmış nasıl çalışman gerektiğini anlatmış bence onun videolarını izle bi anlarsın nasıl ne şekilde çalışman gerektiğiniArkadaşlar selam, hayatım boyunca çok az bir süre ders çalışmışımdır bundan dolayı nasıl ders çalışılır onu dahi bilmiyorum, meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim web geliştirme okuyorum, fakat benim hedeflerim bambaşka. Dediğim gibi temelim yok, nasıl bir yolda ilerlemem gerektiği hakkında hiçbir fikrim de yok, tanıdığım da yok.
Öncelikle matematik temel atma kitapları var ve örnek vermem gerekirse bıyıklı matematik kanalına göz atabilir ve orada yaklaşık 10 gün civarı sadece temel atıyorsun ondan sonra TYT matematik adına bir kamp alıp yanına da kesinlikle 1 soru bankası yeter zaten konu kitabında da yeterli soru olur ve bu kitaplar için 345 gibi kitaplar önerebilirim ya da internette kitap tavsiyelerinde kolay orta arası kitap da olabilir fakat aşırı kitap çözmenin sana TYT adına bir katkısı olmayacaktır. Konuya TYT matematik ile başlamamın sebebi sınavın matematik odaklı olmasıdır. Öbür branşlarda sıfır olman bile çok bir şeyi değiştirmez. TYT Türkçe için bir kamp yine başlatsan yeter ayrıca bir tane dil bilgisi kitabı bitirmen bile iyidir onun dışında ne kadar paragraf kitabı çözsen bile 40/40 gerçekten zor oluyor o yüzden dil bilgisini bitirmek önemli şu anlık için. TYT fen için de her dersten bir tane kaynak olmak üzere çözmen bile yeter de artar özellikle kimya ve biyoloji ikisi toplam 2 kaynağın üstüne bile çıkma konuları bitir ve o birer soru bankasını bir soru kalmayacak şekilde temizle. TYT Sosyal için hemen şu an bir çalışma yapmana gerek yok zaten önce TYT temeli sonra AYT olacak şekilde çalışmaların ileride şekillenir ve ayrıca en çok unutulan ders olan geometri-matematik ile ilerlemeli bunun içinde kesinlikle video destekli ders defteri tarzı kitaplar al ve klasik ya da yeni nesil demeden her sorusunu çöz ayrıca soru bankası ile takviye yap ama kesinlikle TYT matematik için başta atılması gereken temeli at.
Hocam öncelikle süre aslında çok gibi gözükse de değil ve genel olarak maraton başladı çoktan diyebiliriz ama bu sakın geç kaldım düşüncesini oluşturmasın ve kitaplarınızı gerekirse daha kısa sürede halledin gerekirse gidin alın neredesiniz bilmiyorum fakat en kısa sürede halledip hemen kolları sıvamak lazım.Sadece matematiği bitirmek (2 ay) sağlıklı olmayabilir çünkü kış aylarında hala TYT Biyoloji yürütmek çok sağlıklı olmaz yani geç kalınır.Önce temel matematik ve türkçe başlanabilir zaten 1 2 hafta belki alır onlarla birlikte fene başlarsınız tabi geometri dahil matematik birlikte ilerlemelidir.Hocam sizin önerdiğiniz 345 kitabının yanına 3D'nin kitabını da önermişler o kitap hakkında ne düşünüyorsunuz, bir de acaba geç mi kaldım çalışmak için diye düşünüyorum 7 gün süre içerisinde kitaplarımı tamamlayıp bir plan yapıp haftaya perşembe günü başlamayı düşünüyorum, son olarak da 2-3 dersi bir arada mı çalışmam daha sağlıklı olur yoksa dediğiniz gibi atıyorum ilk 2 ay matematiği bitirip diğer derslere devam etmem mi?
Hocam, şu an hangi kaynakları aldınız ve hangi kamptan başladınız? Ben de bu sene mezuna kaldım ve temelim sıfır.Arkadaşlar selam, hayatım boyunca çok az bir süre ders çalışmışımdır bundan dolayı nasıl ders çalışılır onu dahi bilmiyorum, meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim web geliştirme okuyorum, fakat benim hedeflerim bambaşka. Dediğim gibi temelim yok, nasıl bir yolda ilerlemem gerektiği hakkında hiçbir fikrim de yok, tanıdığım da yok.
Hocam, şu an hangi kaynakları aldınız ve hangi kamptan başladınız? Ben de bu sene mezuna kaldım ve temelim sıfır.
Hocam, kampta sadece konu anlatımı videolarını mı izliyorsunuz, yoksa Şimdi Sıra Sende ve ÖSYM Temel Atma videolarını da mı izliyorsunuz? Ben, çok uzun olmadığını düşündüğüm için Temel Atma kitabını almadım.Yukarıda arkadaşın anlattıklarını dinliyorum ve rehber öğretmenimden bir çalışma programı çıkartıp onunla bu konular üzerinden tartıştım çalışma programımı da kendime göre şekillendirdim, şu anda arkadaşın YouTube'da önerdiği bıyıklı matematik kanalında 10 günde matematik temel garanti kampını bitirmeye çalışıyorum, her gün 1 veya 2 videosunu bitirirsen çok daha hızlı ve verimli olur, ondan sonrası da sana kalmış.