Kendime inanıyorum fakat hala bir düzen oturtabilmiş değilim. Günlük 20 paragraf çözüyorum. 20-30 arası problem çözüyorum.(şuanlık kolay) matematiğe en temelden başladım. Karekök çözemediğim için antrenmanlarla mat 1 devam ediyorum. Geometriye daha hiç bakmadım. Fizikte en temel konudayım henüz. Kimya ve biyolojiye başlamış değilim. Bir düzen için tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela hiç temeli olmayan birisine hangi geometri, kimya ve biyoloji kitabını önerir misiniz? Bunlardan günde ne kadar soru çözmeliyim.Sorun çok havada, yine de tavsiyelerimi yazıyorum. Öncelikle ortalama bir hedef belirlersin puan hesaplama programları var. Hangi dersleri çok iyi yapabiliyorsun. Burada yüksek netler belli bir baraj tutarsın. Bu dersleri çalışırken kendine saat dilimleri ayırırsın. Bu saat dilimlerinde. Konuyu çalışma konu çözümlü sorularını çözme konu sorularını çözme çözemediğin soruları çözebilen birine danışman gerekir. Bunu örnekle açıklarsak matematik türev konusunu çalışırsın internetten çözümlü örneklerine bakarsın soru kitabından sorularını tek başına çözersin. Geriye çözemediğin konular kalır. Çalışkan bir arkadaşına danışabilirsin. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Çözemediğin soruların çözüm yöntemlerini görmen öğrenmen seni geliştirecek olandır. Sayısaldan sınava hazırlanıyorsun türkçe bölümünü hafife alma haftalık bir türkçe denemesi çözebilirsin. Hem hızlanırsın hem puanın sayısal sorusu çözmüş kadar sayısal puanın artar. Benim aklıma gelen başka bir şey kalmadı. Umarım hedeflerine ulaşırsın. Bu arada hedefine ulaşman için inanman gerekir. Motivasyon da bu durumda önemli. Motivasyonunu güçlü tutarsan senin için olumlu sonuçlar ortaya çıkar.
Dostum zaten önce meslek seçtim ve yıllarca öğrendim. Şuanda diplomasını almak için sınavına hazırlanıyorum. Boşa ne diye edebiyat yaptın onu anlamadım. Alanım sayısal yani sayısal derslerine çalışmam gerekiyor. Dersler belli değil mi? Temelim zaten kötü diye belirtmişim ilk başta temeli kötü olan kişilere zaten belli başlı tavsiyeler verilir.Böyle bir soruya tıp diye cevap veririm.
Sayısalım demekten başka bir şey dememişsin o kadar kelime içinde.
Hangi mesleği istiyorsan ona çalış. Sevmediği şeyler okuyanlar ya bırakıyor ya da sonrasında o diploma ile hiçbir şey yapmıyor, boşuna okumuş oluyor. Çoğunluk böyle.
Bilgisayar mühendisliği hedefim var.Günlük 20 paragraf çok az bana göre. Zamanında hocalarım sağolsun bana günlük 100 paragraf çözdürürdü. Hangi bölümü seçeceksin? Türkçe tarafı ise AYT zor olacak tahminimce. Doping hafıza düşünebilirsiniz. Düzen yapın kendinize. Odanız da teknoloji olmasın bence şahsen beni etkiliyor. Sınırlarını LİMİT Yayınları ile zorla.
Şuanda antrenmanlarla mat 1 bitirip sonra kareköke geçmeyi düşünüyorum.Elindeki apotemi kitaplara bulaşma bile temelinin zayıf olduğunu düşünüyorsansadece moralini bozacaktır. Belirli bir düzeyin üstüne geldikten sonra bakarsın o kitaplara karekök ve palme de öyle
Meslek seçip yıllarca öğrenmişsen diplomaya ihtiyacın yok. Piyasada yüzlerce diplomasız kişi bilgisayar mühendisi işi yapıyor.Dostum zaten önce meslek seçtim ve yıllarca öğrendim.
Mühendislik okumak gibi bir hayalim var. Ben konuda meslek seçimini sormadım. Temeli olmayan birisinin sayısala nasıl hazırlanması gerektiğini sordum. Sen tutmuş tıp derim diye cevap atıp sonra başlamışsın edebiyata neren ile okuyorsun anlam veremedim. Her neyse teşekkür ederim iyi günler.Meslek seçip yıllarca öğrenmişsen diplomaya ihtiyacın yok. Piyasada yüzlerce diplomasız kişi bilgisayar mühendisi işi yapıyor.
Ne yapmam gerekir dersen otur, Hocalara Geldik aç, izle. Ben sadece anlatılınca anlamıyorum diyorsan soru bankası ve konu anlatım kitabı da alabilirsin. Birey ve Karekök yayınları iyidir.
Ayrıca iyi olan bir bilgisayar mühendisinin işsiz kalma şansı çok zor. Diplomalı iyi bir bilgisayar mühendisi her türlü diplomasız iyi bir yazılımcıdan daha iyi maaş alır.Meslek seçip yıllarca öğrenmişsen diplomaya ihtiyacın yok. Piyasada yüzlerce diplomasız kişi bilgisayar mühendisi işi yapıyor.
Ne yapmam gerekir dersen otur, Hocalara Geldik aç, izle. Ben sadece anlatılınca anlamıyorum diyorsan soru bankası ve konu anlatım kitabı da alabilirsin. Birey ve Karekök yayınları iyidir.