Temiz format Sonrası "fcserv.exe" Virüsü

• Konuyu başlatan DJ_OXyGeNe_8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.277
D

DJ_OXyGeNe_8

Ziyaretçi
ESET kurtarma CD'si ile Windows format sonrası tarama yaptım, herhangi bir sorun çıkmadı. Daha sonra güncellemeleri ve yazılımlarımı kurdum. Genelde video-ses ile uğraşıyorum ve lisanslı yazılımlar kullanıyorum. Bunun yanı sıra oyunlarımda var tabii. Hepsi orijinal. Windows 10 Pro lisanslı.
Bugün tarattığımda bu virüsü buldu. Yanlış ihbar mı diyerek Windows'u açtım, ilgili dosyayı masaüstünde bir klasöre atıp, Zip yaptım (.exe dosyasını sildim) ve tekrar tarattım. Masaüstündeki Zip içinde bile ısrarla virüs dedi ve sildim. Bu arada Kaspersky ve Bitdefender Kurtarma CD'leri de var. Onlarla tarattığımda bir şey bulmadı.

Dosyanın yeri ve Eset'in tanımı;
Windows/servicing/LCU/Package.... /r/fcsrv.exe - probably unknown STEALTH.POLY.CRYPT.TSR.DRIVER virus

Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak bir araştırma yaptım ESET'in kendi forumunda sanırım bu FP(false positive) dedikleri olay anladığım kadarıyla, bildirirsen exe ile birlikte düzeltirler.

Yalnız şöyle bir durum var; windows ilk kurulduğuna ve intertnet verilmeden önce tarattığımda bulmuyor. Güncellemler alındıktan sonra taratınca buluyor. Firefox, steam ve lisanslı yazılımlar yüklendi sadece. Herhangi bir windows dosyasını yanlış tanıyor desek, ilk taramada görmüyor.

DJ_OXyGeNe_8, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı