Temiz kurulum nasıl yapılır?

Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İçinde Windows 10 Home kurulmuş bir laptopum var. Bu bilgisayara temiz kurulum yapmak istiyorum. Açık bir yer bilmediğim için kendim yapacağım. 21 Eylül'e yakın bir sürede atacağım. O zamana kadar öğrenmek her detayını öğrenmek istiyorum. Yardım eder misiniz?

Bu rehber size yardımcı olacaktır.

Uzun uzun detaylı anlatırdım ancak mobildeyim

Bu rehber yeterli.

Rufus, 8 GB bir bellek ve iso dosyası gerekiyor. Sonra Rufus programını açıp iso dosyasını seçip ''Başla'' tuşuna başlayıp bitmesini bekleyeceksiniz, ondan sonra ise bilgisayarı yeniden başlatırken boot menüden flash belleğinizi seçeceksiniz ve kurulum ekranı gelecek, sonra ise çıkan diskleri biçimlendireceksiniz ve kurulumdan sonra driverları kuracaksınız.

biçimlendirme işlemini biraz detaylı anlatırmısın 218gb'lik 38 gb boş ve 246gb'lik 170 gb boş 2 diskim var kaç gündür araştırıyorum ama en zor yeri tam olarak anlayamadım
Birde şimdi bizim format yaparken içine ISO dosyası yüklediğimiz flash belleğin içindekileri silip daha sonra kullanabilir değil mi?

@321968 Evet formattan sonra kullanabilirsiniz bir sıkıntı çıkmaz. Rufus ile yazdırıp kullanabilirsin, bir sıkıntı olursa yeni konu açın isterseniz. Eğer tamamen bir temiz kurulum isterseniz disk ekranına geldiğinizde tüm diskleri biçimlendirin.

Biçimlendirmek derken sadece 1 e biçimlendirsem de sıkıntı olmaz değil mi?Abes bi soru sorduysam kusura bakma öğrenmeye çalışıyorum.
Ya kardeşim dün biraz kafa dağınıktı kusura bakma . Ben o menüye geldikten sonra tüm diskleri biçimlerndirsem ve sonra istediğim diske windows'u kurduktan sonra bir sıkıntı olmaz değil mi ? Galiba bunu anlatmaya çalışıyordun.
Birde ISO dosyasını kendi sitesinden indirip rufus yazılımını kullanmadan yazmayı düşünüyorum.Cevaplarsan sevinirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…