Temiz kurulum yapılan bilgisayarda Malwarebytes virüs buldu

Talhas_z5z

Hectopat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Önceden KMSpico yüklenmiş bilgisayara flash dosyası ile format attım. Birkaç oyun indirdikten sonra bilgisayar adaptörünün çok ısındığını gördüm. Tarama yaptım. Malwarebytes'ten 12 tane virüs buldu. Bu arada modemde kendi kendine gidip geliyor. R KMSpico modeme mi bulaştı anlamadım. Ben bu dosyaları sildim ama ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
KMSpico modeme mi bulaştı anlamadım.

Saçma; ama yine de modemden DNS ayarını falan kontrol etmekte fayda var. Şifre admin kaldıysa mümkün çünkü.

Bulduğu şey reklam virüsü aşağıdaki kaynağa göre.

Bir de karantinaya aldığı dosyalardan en azından birini paylaşabilir misin? Alakasız şeyler varsa onları da ayrıca paylaş. VirusTotal'a yükleyebilirsin, buraya da link olarak paylaş lütfen.

Kusuruma bakmayın engellendim diye cevap veremedim. Emin olmak için Malwarebytes'i silip Kaspersky yükledim o yüzden silindi o virüsler tekrar formata gerek var mı? Ya da tam taramaya çünkü bilgisayara birkaç oyun ve video dışında bir şey indirmedim.

Bunlar dediğim gibi reklam amaçlı şeyler. Tam yolu yok ekran görüntüsünda ama sanırım tarayıcı geçmişinde falan bulnumuş. Önemsiz; formata gerek yok.

Yani Kaspersky silebilir miyim? İşlemci ve RAM'i çok kullanıyor ayrıca Malwarebytes tarama yapıp virüsleri sildikten sonra bilgisayar ısınmamaya başladı. Dünden beri anormal olarak ısınmaya başladı.

Yani Kaspersky silebilir miyim? İşlemci ve RAM'i çok kullanıyor ayrıca Malwarebytes tarama yapıp virüsleri sildikten sonra bilgisayar ısınmamaya başladı. Dünden beri anormal olarak ısınmaya başladı.
Ya antivirüs kullanın ya da indirdiğiniz şeylere dikkat edin. Seçim sizin. Antivirüs her türlü işlemci ve RAM kullanacak.

Çok büyük ihtimal KMSPico ile Windows'u etkinleştirdiniz lisansı silmek için Komut istemini yönetici olarak açın ve lisans anahtarını kaldırın:

slgmr /upk - Lisans anahtarını kaldırır.

KMSPico ile Windows'u etkinleştirdiyseniz eğer bilgisayarınız KMS sunucularına bağlanır bu nedenle lisansı silin.

Ben formatladım zaten şu an orijinal ama kalıntı kalmıştır diye belki dedim. Şu an Defender ile idare ediyorum gerek var mıdır?

Ben formatladım zaten şu an orijinal ama kalıntı kalmıştır diye belki dedim. Şu an Defender ile idare ediyorum gerek var mıdır?
Kalıntı kalmasının ihtimali bile yok format sonrası nasıl kalıntı kalabilir?
Bilgisayarınızı formatlayınca tüm virüsler gider virüs olmaması lazım.

Yani bunlar önemsiz midir bu en son bulduğu virüsler?

Ya antivirüs kullanın ya da indirdiğiniz şeylere dikkat edin. Seçim sizin. Antivirüs her türlü işlemci ve RAM kullanacak.

Malwarebytes'i tekrar indirdim ve yine 13 tane virüs buldu.

Şu an karantinaya al dediğimde Chrome'u kapattı.

Google'deki site bildirimlerinden bulaşıyormuş önemli bir şey midir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…