Temiz kurulumda hangi disk ayarı seçilmeli?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.767
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Birkaç ayda bir bilgisayarımı düzenli olarak sıfırlarım, 100Mbps internetle yüklemeler de sorun olmuyor. Bununla ilgili bazı sorularım var:

1- Bilgisayarı Windows üzerinden sıfırlamakla. ISO dosyası kullanarak Windows'u dahi baştan kurmak arasında ne fark var?

2.1- Windows üzerinden temiz kurulum yapacağım zaman, diskimle ilgili iki seçenek çıkıyor:
A. Diskteki tüm dosyaları ve yüklemeleri silmekle ilgili bir seçenek.
B. Üstteki gibi, diskteki dosyaları silmekle ilgili bir seçenek ama parantez içinde, "Bu diski bir daha kullanmayacaksanız" gibi bir ibare mevcut. Bu ibareyi tam olarak hatırlamıyorum, ama bunun gibi bir şeydi, sanırım içindeki dosyaları geri dönüştürülmesi mümkün olmayan / daha zor olan bir yöntemle ortadan kaldırıyor.
2.2- Bu iki seçenekten b'yi seçsem, disk kullanılamaz hale mi gelir, yoksa a'ya nazaran daha mı avantajlı olur?

3- BIOS dataları, HDD'de mi depolanıyor, anakartın dahili bir depolama sistemi var da orada mı, yoksa başka bir bileşende mi? Eğer mümkünse HDD'yi tamamen sıfırlamak istiyorum, hiçbir kalıntı kalmayacak şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, eskileri tamamen sileceğim, sonra yeni açacağım. Yeni açınca, orada görünen diğerini de sileceğim. Windows'u yeni bir alana kurmuş gibi olacağım, doğru mudur? USB hariç her şeyi direkt siliyorum. Bu arada ben her zaman bir tek yerel disk kullandım, yani bir HDD var, ama onu içinde parçalara hiçbir zaman bölmedim.

Tek disk kullanmak daha iyidir bende 500GB SSD var hiç bölmüyorum Yerel Disk C var sadece.

Şimdi bak.
Yeni açınca, orada görünen diğerini de sileceğim
Şu kısım yanlış. Silme işlemini "Yeni" demeden önce yapacaksın. En büyük boyutlu olan yani sistemin kurulu olduğu diski biçimlendirip siliyorsun. Diğer ufakları da siliyorsun tek bir tane kalana kadar. 1 tane kalınca yeni diyorsun, tamam diyince o kendi bir kaç alan oluşturuyor bunları silmiyorsun bunlar önemli. Sen sadece yeni + tamam dedikten sonra ileri diyorsun ve kuruyorsun. Çok basit.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…