Temiz Kurulumda Tüm Diskler Silinir mi?

The Yiğit

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım - Oyun Geliştiriciliği
RAM
Kingston fury beast 8+8 3200mhz cl16
SSD veya HDD modeli
western digital
Ekran kartı
Ryzen 5 3400g apu
Anakart
A320 pro
İşlemci
Ryzen 5 3400g
Merhaba Windows 11 kullanıyorum fakat akıcı olmamasından dolayı 10 Pro'ya geçmek istiyorum ama bunun için temiz kurulum gerekiyor. Steam oyunlarım Epic oyunlarım Riot oyunlarım hepsi diğer diskimde. M.2'mde sadece Windows ve oyun araçları var Epic Riot Steam gibi. GTA 5 için Rockstar Client mesela. C'ye temiz kurulum yapsam D'deki oyunlar sıkıntıya girer mi?

Girmez herhalde ama program filesda oyun dosyayı bulursan yedekle ve ne olur ne olmaz, tüm Appdata'yı yedeklemeni öneririm.

2 diskiniz mi var yoksa 1 diski ikiye bölüp C ve D mi yaptınız? Eğer 2 diskiniz varsa diğeri silinmez. USB ile temiz kurulum yaparken Windows kurma panelinde disklerinizi görürsünüz. Diski siz maunel olarak seçip silersiniz ve manuel olarak kuracağınız diski seçersiniz. Sadece Windows kurmak istediğiniz diski silin ve o diske Windows'u kurun. Diğerini silmedikçe bir şey olmaz, veriler ve dosyalarınız kalır.

Girmez herhalde ama program filesda oyun dosyayı bulursan yedekle ve ne olur ne olmaz, tüm Appdata'yı yedeklemeni öneririm.
Bu dediğim yerdekiler genelde kayıt dosyaları oluyor.

2 diskim var

ordan yana sorun yok steamı geri kurunca oyunları baştan indirttirmesin şimdi. o algılar mı otomatik inik olup olmadığını orda kafam karıştı sadece

Oradan yana sorun yok Steam'ı geri kurunca oyunları baştan indirttirmesin şimdi. O algılar mı otomatik inik olup olmadığını orada kafam karıştı sadece.
Oyunlarda zaten yüklü deyip şu dosya yolunda (misal D:/Steam) oyunlar mevcut diye tanıtıyorsunuz Steam'e. Ya da Steam zaten öbür diskteyse bir değişiklik olmaz.

Sıkıntıya girmez, Riot Client algılar oyunun D diskinde olduğunu. Bunu diğer programlar gene yapar herhalde.

Sıkıntıya girmez, Riot Client algılar oyunun D diskinde olduğunu. Bunu diğer programlar gene yapar herhalde.

Hocam C diskine temiz kurulum yaptım. D diskimdeki oyunlarımı Steam algıladı fakat Riot ve Epic algılamadı. Ayrıca Steam oyunlarımın simgeleri de masaüstüne atınca gelmediler. Daha da kafamı kurcalayan sorun denetim masasında oyunlarımın kullandığı kütüphaneler yok. Bir sorun yaratır mı?

ben de el ile simgeleri tek tek değiştirdim ama cs'nin simgesi mesela eski simge. nasıl düzeltebilirim ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…