Yaklaşık 2 hafta önce Monster Tulpar aldım. FreeDOS şekilde gelmişti işletim sistemini kendim yükledim ve gönderilen USB'deki sürücüleri kurdum. Cihazı kullanmaya başladığımdan beri özellikle masaüstü'nde dolanırken kasma oluyor. Örneğin sağ alttan ses veya Wi-Fi simgesine tıkladığım da takılma oluyor, sadece bu değil tabii buna benzer bug ve takılmalar mevcut.
Cihazı yeni almış gibi sıfırdan temiz Windows 11 ve driver yüklemesi yapmak istiyorum. Driver konusunda yardımınıza ihtiyacım var;
-Temiz kurulum tamamlandıktan sonra internete bağlanıp Update güncellemesi yapsam bütün sürücüler yüklenir mi?
-Kurulum bittikten sonra benim manuel olarak yükleyeceğim sürücü var mı?
-Monster'in gönderdiği USB içindeki sürücüleri yüklemem şart mıdır?
-Monster'in sitesindeki sürücüler güncel midir, hepsini tek tek yüklemem şart mıdır?
Kısacası temiz kurulum sonrasında yapmam gereken işlemler nelerdir? Wi-Fi, ses, chipset, ekran kartı başka ne varsa tüm sürücüleri en güncel hale getirip cihazı kullanıma hazır duruma getirmek istiyorum. Aldığımdan beri ağız tadıyla test edemedim.
Genellikle yeni sistemlerde sürücülerin hepsi kuruluyor. Ama güncel sürücüleri üretici sitesinden indirip kurmak her zaman tavsiye edilen durumdur.-Temiz kurulum tamamlandıktan sonra internete bağlanıp Update güncellemesi yapsam bütün sürücüler yüklenir mi?
Tavsiyem Monster'ın sitesindeki tüm sürücüler.-Kurulum bittikten sonra benim manuel olarak yükleyeceğim sürücü var mı?
Hayır ama sitesinden güncel sürücüleri indirip yüklemenizi tavsiye ederim.-Monster'in gönderdiği USB içindeki sürücüleri yüklemem şart mıdır?
Genelde üretici sitesindeki sürücüler günceldir ama zaman zaman örneğin Realtek'in daha güncel sürücüler yayınladığı da oluyor. Bununla ilgili Technopat'ın bir videosu vardı...-Monster'in sitesindeki sürücüler güncel midir, hepsini tek tek yüklemem şart mıdır?
Laptopunuz hayırlı olsun. Hangi modeli aldınız?
Yaklaşık 2 hafta önce Monster Tulpar aldım.
Sağol hocam,T5 V21.6 modelini aldım.Laptopunuz hayırlı olsun. Hangi modeli aldınız?
Genellikle yeni sistemlerde sürücülerin hepsi kuruluyor. Ama güncel sürücüleri üretici sitesinden indirip kurmak her zaman tavsiye edilen durumdur.
Tavsiyem Monster'ın sitesindeki tüm sürücüler.
Hayır ama sitesinden güncel sürücüleri indirip yüklemenizi tavsiye ederim.
Genelde üretici sitesindeki sürücüler günceldir ama zaman zaman örneğin Realtek'in daha güncel sürücüler yayınladığı da oluyor. Bununla ilgili Technopat'ın bir videosu vardı...
Umarım en kısa sürede sorunlarınızı çözersiniz.
Yani performans ayarlarını falan kendin ayarlayabilirsin windows ayarlarından,ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden güncellemişsin sanırım,anakart driverini de kendi sitesinden güncelle.Normalde diğerleri çoğunlukla otomatik WiFi açıldığında windows tarafından kuruluyor diye biliyorum.Windows 11'de farklı mı bilmiyorum.Sağol hocam,T5 V21.6 modelini aldım.
Monster'in sitesindeki sürücüler güncel değil sanırım.Az önce ekran kartını manuel güncelledim,sitedeki diğer sürücüler ise güncel mi bilmiyorum.Ben tüm sürücülerin güncel olmasını pc nin tamamen hazır olmasını istiyorum.Sürekli güncelleme ile uğraşmak istemiyorum çünkü.
Ek olarak yeni pc alındığı zaman işletim sistemi ve driver kurulumu haricinde yapılması gereken başka şeyler var mıdır ? İlk defa aldığım için,ne yapılır ne yüklenir bilmiyorum.
USB'deki ekran kartı sürücüsü eski sürümdü,az önce Nvidia programından kendim güncelledim.Bahsettiğim olay bu zaten monster'in usb ile gönderdiği sürücüler eski sanırım,sitedekiler hakkında fikrim yok bakmadım.Anakarta'da bakmadım henüz zaten müsait olduğumda temiz W11 kurucam tüm driverleri tekrar yükleyecem.Eğer kasma bug olayı devam ederse sorun işletim sistemindedir..Yani performans ayarlarını falan kendin ayarlayabilirsin windows ayarlarından,ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden güncellemişsin sanırım,anakart driverini de kendi sitesinden güncelle.Normalde diğerleri çoğunlukla otomatik WiFi açıldığında windows tarafından kuruluyor diye biliyorum.Windows 11'de farklı mı bilmiyorum.
En kesin yol bu.Sağol hocam,T5 V21.6 modelini aldım.
Monster'in sitesindeki sürücüler güncel değil sanırım.Az önce ekran kartını manuel güncelledim,sitedeki diğer sürücüler ise güncel mi bilmiyorum.Ben tüm sürücülerin güncel olmasını pc nin tamamen hazır olmasını istiyorum.Sürekli güncelleme ile uğraşmak istemiyorum çünkü.
Ek olarak yeni pc alındığı zaman işletim sistemi ve driver kurulumu haricinde yapılması gereken başka şeyler var mıdır ? İlk defa aldığım için,ne yapılır ne yüklenir bilmiyorum.