Temizlik sonrası bilgisayar açılıp kapanıyor

cosmicsamurai

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımı temizlemeye karar verdim. Yaptığım işlemler şöyle: İslemci fanini çıkartıp parcalarina ayirip temizledim, RAM'i cikarttim baska bir sokete taktim, ekran kartını cikarttim anakarti cikarttim. Geri taktığımda parçaları bilgisayarim calisiyordu fakat 15 20 saniye sonra kapanip tekrar calisiyordu. Ve görüntü de alamadim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, şahsi fikrim statik elektrik de olabileceği yönünde. Temizliği ne ile yaptınız? Tek slot mu RAM kullanıyorsunuz? Belki yeni taktığınız slotta fark etmediğiniz bir sorun vardır. Kablolamada temassızlık da son akla gelebilecek sorunlardan olabilir, kontrol etmenizi öneririm. Bazen BIOS pilini çıkarıp bir müddet sonra takmak da çözüm olabiliyor. Bazen de bilgisayarı temizleyip topladıktan sonra güce bağlamadan beklemek, hatta güce bağlı değilken Power tuşuna basarak toplanmış olan elektriği de atmak faydalı olabiliyor. Bunlar şahsi fikrimdir, yanlışsa lütfen düzeltin.

BIOS sıfırla düzelecektir.
Onu nasil yapabilirim?
Merhaba, şahsi fikrim statik elektrik de olabileceği yönünde. Temizliği ne ile yaptınız? Tek slot mu RAM kullanıyorsunuz? Belki yeni taktığınız slotta fark etmediğiniz bir sorun vardır. Kablolamada temassızlık da son akla gelebilecek sorunlardan olabilir, kontrol etmenizi öneririm. Bazen BIOS pilini çıkarıp bir müddet sonra takmak da çözüm olabiliyor. Bazen de bilgisayarı temizleyip topladıktan sonra güce bağlamadan beklemek, hatta güce bağlı değilken Power tuşuna basarak toplanmış olan elektriği de atmak faydalı olabiliyor. Bunlar şahsi fikrimdir, yanlışsa lütfen düzeltin.
tek slot ram kullaniyorum ama anakartta çift ram slotu var önce öbür slota taktim sonra geri eski slota taktim pek bir sey değişmedi

Onu nasil yapabilirim?

tek slot ram kullaniyorum ama anakartta çift ram slotu var önce öbür slota taktim sonra geri eski slota taktim pek bir sey değişmedi

Onu nasıl yapabilirim?

Tek slot RAM kullanıyorum ama anakartta çift RAM slotu var önce öbür slota taktim sonra geri eski slota taktim pek bir şey değişmedi.

Anladım, dediğim gibi temizlik esnasında bir sorun olmuş gibi görünüyor. Ekran kartının güç pinlerini kontrol etmenizde fayda olabilir. BIOS pilini çıkarıp bir müddet (15-20 saniye) bekleyip taktıktan sonra sıfırlama işlemi gerçekleşecektir. Memtest programı ile RAM testi yapmanız gerekir. Nasıl kullanıldığını öğrenin mümkünse. Isı değerleri ile ilgili bir sorun da muhtemel. İşlemciye termal macun uyguladınız mı? Uyguladıysanız nasıl bir yol izlediniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı